Cumartesi , 20 Nisan 2024

Cüneyt Arkın’a Şok ! ACI HABERİ ALINCA Gözyaşlarına Boğuldu !






Cüneyt Arkın’ın karate hocası olan ve Yeşilçam’da dövüş sanatları denince akıllara gelen ilk isimlerden biriydi.Osman Betin yaşamını yitirdi. Betin’in ölüm haberini Twitter adresinden duyuran Türk Sanat Müziği sanatçısı Onur Akay; “Geçen ay hastaneye kaldırılan ve taburcu olan değerli oyuncu Osman Betin’i, sinemamızın Chuck Norris’i Osman abimizi maalesef kaybettik.

Mekanı cennet olsun ifadelerini paylaştı. Osman Betin’in 2 hafta önce taburcu olduğu ancak ortaya çıkan komplikasyon sonucu yoğun bakıma kaldırıldığı ve burada hayatını kaybettiği öğrenildi.Ünlü oyuncu çok üzgün olduğunu belirtti.

Avantür filmlerin ünlü oyuncusu Cüneyt Arkın 300’den fazla filmde rol aldı. Filmlerinin bir kısmında yapımcı ve yönetmen olarak da çalıştı. İki oğlu olan ünlü oyuncu Türk Sineması’na Artist Dergisi’nin açtığı bir yarışma ile girdi. 1999yılında 36. Antalya Film Şenliği’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü” aldı. Bunun dışında 1969 ve 1976’da Antalya Film Şenliği ve 1972’de Adana Altın Koza Film Şenliği’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini aldı.




Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan Türk Sineması’nın ünlü jönü,1937 yılında Eskişehir’de doğdu. Çocukluğu çiftlikte geçti. Daha sonraEskişehir Necatibey İlkokulu’na gitti. Çocukluğunda en sevdiğihikayeler menkıbelerdi.Battal Gazi, Köroğluhikayeleri ile büyüdü.Eskişehir Lisesi’ne devam ettiği dönemde hikayeler yazıyor ve bunları dergilere gönderiyordu. İstanbul’a giderek tıp fakültesi sınavlarına girdi ve kazandı. Tıp eğitimine devam ederken İstanbul’daki arkadaşlarıyla “Erek” adlı bir dergi çıkarttı. Dergide şiirleri ve hikayeleri yer alıyordu. 1957 yılında Cemal Süreyya ile tanıştı ve öykülerini değerlendirerek onu “Pazar Postası”na gönderdi.




1963 yılında “Artist” dergisinin düzenlediği sinema artisti yarışmasına girdi ve birinci oldu. Ertesi yıl filmlerde küçük roller almaya başlamıştı. Tıp fakültesini bitirmesinin ardından Eskişehir’e döndü.1963 yazında Halit Refiğ ile “Şafak Bekçileri” adlı filmin çekimleri sırasında tanıştı. 1. Hava Üssü’nde jet savaş pilotlarının yaşamı ile ilgili bir film çeken Halit Refiğ, o sırada Hava Kuvvetleri’nde doktor olarak yedek subaylığını yapan Cüneyt Arkın’a filmdeki rollerden birini teklif etti. Ancak yönetmelikler yüzünden bu filmde rol alamadı. Aynı yılın sonbaharında Halit Refiğ “Gurbet Kuşları” adlı filmin çekimlerine hazırlanırken askerliğini bitiren Cünety Arkın filmde rol aldı. Gazeteci Vecdi Benderli, Cüneyt Gökçer’den Cüneyt; Ramazan Arkın’dan Arkın isimlerini alıp birleştirerek “Cüneyt Arkın” ismini yarattı.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …