Cuma , 29 Mart 2024

D0LARIN KAÇA FIRLAYACAĞINI AÇIKLADI





“DOLAR BU HAFTA 17’Yİ AŞAR”
Enflasyonu artıracak etkenleri sıralayan Köyatası, doların 17 lirayı aşacağını tahmininde bulunarak, “Bir süre 18’lerde dinlenir sonra yine süratle, 21-22 seviyesine doğru koşar” diye konuştu. KKM ve ihracattan 55 milyar dolar bir para geldiğini söyleyen Köyatası, 18 milyar doların ise KİT’lere satıldığını ifade ederek, 36 milyar dolarlık kayıba dikkat çekti. Köyatası, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta Erdoğan’ın kaçacağı ve bu yüzden yurtdışına para aktarıldığı iddiasında geçen paraların 36 milyar dolar olabileceğini iddia etti.





“ENFLASYON ÇILDIRMAK ÜZERE”
Gıda fiyatlarının düşmediğini söyleyen Köyatası, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve bütçe açığındaki artışın enflasyonu çıldırtacağı öngörüsünde bulundu. Diğer bir etkenin de para arzındaki artış olduğunu söyleyen Köyatası, “Mart ayındaki para arzındaki artış, geçen seneye göre yüzde 81. Bir ay önce bu yüzde 77’ymiş. Dört puan kadar artmış. Fakat önümüzdeki aylarda, nisanda da arttığını tahmin ediyorum. Mayısta haziranda para arzının çok hızlı arttığını göreceğiz” ifadelerini kullandı. Ekonomist Meriç Köyatası’nın enflasyonu tırmandıracağını söylediği etkenler arasında kredi genişlemesi de yer aldı.





TABUTA SON ÇİVİ: ENFLASTOYONA ENDEKSLİ TAHVİL
Köyatası, “tabuta son çivi” olarak adlandırdığı etki ise enflasyona endeksli tahvil oldu. Köyatası şöyle konuştu: “Piyasalar adına sözcülük yapan bir arkadaş, “Yatırımcılar heyecanla enflasyona endeksli, üstüne de faizli endeksli tahvil bekliyorlarmış. Yani enflasyon neyse üstüne de artı 5 puan 10 puanlık bir faiz olan tahvil bekliyorlarmış. Bakınız şu işe… Bu ne demektir?





Zaten, “gırtlağına kadar çöktüğümüz Türk milletinin kafasına, Türk hazinesinin kafasına biraz daha binelim, biraz daha sömürelim demektir. Herkes ne istediğinin farkında olacak. Biliyoruz siyasi iktidar zeninden yana,fakiri sevmiyor, halkı sevmiyor. Mümkün oldukça da onu ezmeye çalışıyor. Kendi yandaşlarını, para babalarını kollamaya çalışıyor. Bunun farkındayız. Ama artık o piyasa adına konuşanlar da utanmazca arlanmazca ve arsızca, heyecanlı beklentilerden vazgeçsinler. Vazgeçmezlerse de zaten onları nasıl bir gelecek bekliyor ben tahmin ediyorum.”

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …