Cuma , 29 Mart 2024

De-prem anında ortaya çıkmıştı. Uzmanlar sebebini açıkladı. B.akın sebebi neymiş. Bu hiç normal değil!





Magmatik kaya kristallerinde küçük kusurlar vardır. Sismik aktivite sırasında kuvvetli stresle ezilip hasar görürler ve peroksijen bağları kırılarak oksijen anyonlarını iyonize ederler. Bu iyonlar kaya çatlaklarından yukarı doğru hareket eder ve daha sonra atmosfere yayılır, havayı iyonlaştırarak parlayan bir plazma oluşturur.





Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 şiddetindeki deprem ülkemizde büyük bir yıkıma neden oldu. 10 ilde etkili olan depremde 41 bin kişi hayatını kaybetti. Depremden kısa bir süre önce gökyüzünde görülen mavi ışık ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. İşte o anlar…





İHA’da yer alan habere göre; 6 Şubat 2023 saat 04.17’de meydana gelen deprem, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki depremde onlarca bina yıkıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 41 bini geçti. Depremden en çok etkilenen Hatay’da bir iş makinesinin kamerasının kaydettiği görüntülerde, bir kişinin panikle dışarı çıkması ve gökyüzünde peş peşe en az 9 kez yansımalar yapan mavi ışıkların yer alması dikkat çekti.





Depremden hemen önce gökyüzünde mavi ışık çıktı
Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depreminden saniyeler önce gökyüzünde çıkan mavi ışık, bölgede bulunan iş makinasının kamerası tarından kaydedildi. Depremle birlikte panikle dışarı çıkan bir kişinin ardından şehirdeki tüm elektriklerin kesilmesiyle gökyüzüne doğru yansıyan mavi ışıklar yer aldı. Peş peşe en az 9 kez görünen mavi ışık parlamaları dikkat çekti.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …