Pazartesi , 29 Nisan 2024

Deprem alanında yaptığı ile tutuklandı





Deprem bölgesinde gönüllü olarak bulunan Uğur Kardaş, paylaştığı video ile gündeme geldi. Paylaştığı videoda gözyaşı döken Kardaş; “Ellerime bakın, günlerdir enkazdan insan çıkarmaktan ne hale geldik. Hayatını ka’ybetmiş bedenleri çıkarıp arkaya koyuyoruz. O sırada Afgan’ın biri gelip kolunu, elini ke’s’ip altınlarını alıyor” sözleri nedeniyle önce g’özaltına alındı, ardından tu’tukla’ndı. Paylaşımı ardından gö’zaltına alınan Kardaş verdiği ifadede, “Afgan uyruklu bir kişinin c’es’etlerin kolunu ke’ser’ek altın aldığına ilişkin bir olaya şahit olmadım. Ancak şehirde bu tarz iddialar konuşuluyordu” diyerek kendisini savunmuştu.





Emniyet’ten de Kardaş ile ilgili şu açıklama yapılmıştı:
Sosyal medyada depremde yapılan çalışmalar hakkında provakatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen Mustafa Uğur Kardaş isimli şüpheli Adıyaman Havalimanında yakalanmış, yapılan sorguda özetle; kendisinin enkaz çalışması yaptığı esnada çevrede vatandaşlardan ‘En’kaz altından çıkarılan ce’se’tlerin yol kenarına konulduğunu, bir kaç kişinin kollarını ke’si’p üzerinde bulunan altınların alındığını, hır’sızlar’ın Afganistan uyruklu olduğunu duyduğunu, bu iddiasını kanıtlayacak herhangi bir somut delilinin olmadığı’ şeklinde beyanlarda bulunmuştur.





İddiaları kanıtlayacak somut delil bulunamadı
İddiaların asılsız çıkması sonucunda Kardaş, gözaltına alındı.
Emniyetten Uğur Kardaş hakkında yapılan açıklamada ise şu cümleler kullanıldı;
Tutuklandı: Kardaş, Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma suçundan Kahra Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla tutuklandı.Kaynak:Haberler.com

Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …