Cuma , 19 Nisan 2024

Deprem Geliyor: Uzmanlar Bir Bölgeye Dikkat Çekti!





DEPREM KAYNAKLI HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI
Akdeniz açıklarında dün sabah saatlerinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),depremin Mersin’in Anamur ilçesine 132 kilometre uzaklıkta Akdeniz açıklarında gerçekleştiğini açıkladı. Saat 04.07’de meydana gelen deprem Doğu Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerde hissedildi. Antalya, Adana, Mersin ve Hatay ile iç kesimde kalan Burdur, Isparta, Konya ve Karaman gibi şehirler de depremin ardından kısa süreli panik yaşandı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.1 olarak duyururken, AFAD deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını paylaştı.





12 ADALAR VE EGE SAHİLLERİNDE GERİLİM OLABİLİR
Prof. Dr. Naci Görür, depremin sebebinin Afrika levhasının Anadolu levhasının altına kaymasından kaynaklandığını belirtti. Prof. Dr. Görür, levha hareketlerinin gerginlik oluşturduğunu belirtti ve “Dalma-Batma gibi hareketler gerilim yaratır. Yaşanan bu depremlerin sonucunda 12 Adalar ve Ege sahillerinde gerilim artabilir” vurgusunu yaptı. Bilim Akademisi Üyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, depremin Kıbrıs-Helen yayı üzerinde gerçekleştiğini ve bu hattın son zamanlarda hareketli olduğunu belirtti.





Prof. Dr. Görür, 5 Ocak’ta Alanya açıklarında gerçekleşen 5.3 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak, “İki deprem de Helen- Kıbrıs yayı üzerinde ve birbirlerine yakınlar. Alanya açıklarında meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem bugünkü 6.2 büyüklüğündeki depremi tetiklemiş olabilir” dedi. Bilim Akademisi Üyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, depremin Kıbrıs-Helen yayı üzerinde gerçekleştiğini ve bu hattın son zamanlarda hareketli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Görür, 5 Ocak’ta Alanya açıklarında gerçekleşen 5.3 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak, “İki deprem de Helen- Kıbrıs yayı üzerinde ve birbirlerine yakınlar. Alanya açıklarında meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem bugünkü 6.2 büyüklüğündeki depremi tetiklemiş olabilir” dedi.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …