Perşembe , 25 Nisan 2024

Deprem Geliyor: Uzmanlar Bir Bölgeye Dikkat Çekti!





BU DEPREMLER YENİ DEĞİL
Prof. Dr. Ahmet Ercan da depremin Afrika anakarasının Anadolu levhasının altına girmesinden kaynaklandığının altını çizerek, “Afrika anakarası Adriyatik denizinden başlayarak İskenderun bölgesine kadar Kıbrıs yayı boyunca Anadolu’nun altına bir dalış gösteriyor. Bu dalış adeta bir toslama şeklinde oluşuyor ve bunun sonucunda Toros Dağları oluşuyor. Bu durum bölgeyi geriyor. Afrika kıtası milyonlarca yıldır bu hareketi yapıyor yani bu depremler yeni değil” şeklinde konuştu.





ARTÇI DEPREMLERİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.3 İLA 5.4 OLABİLİR
Prof. Dr. Ercan, “Bundan sonra deprem olur mu diye soracak olursak elbette bu sorunun cevabı evet olacaktır. Artçı depremlerin büyüklüğü 5.3 ila 5.4’e kadar varabilir. Bunu 2 ay içinde göreceğiz” dedi. Prof. Dr. Ercan, 1998 Ceyhan depreminden bu yana bölgede büyük bir deprem görülmediğinin altını çizerek,





“İnsanlar peki yeni hedef neresi diye doğal olarak kaygılanıyorlar. Bana göre şu anda o bölgede boşalmayan hat Çukurova bölgesi. Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay hattında gerginlik artmış durumda. Ceyhan depreminden bu yana burada büyük bir deprem görmedik. Dolayısıyla Afrika levhasının hareketi devam ettiği için bu bölgelerde deprem riski mevcut” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …