Cumartesi , 20 Nisan 2024

Dikkat! Bunları bilmekte fayda var..





Kombi basınç ayarını kontrol ettirin, kombi bakımınızı aksatmayın Kombilerde su basıncı analog ya da dijital panelde görülebilir. Su basıncı bar olarak tanımlanır. Buna göre kombilerin ideal basıncı 1,5-2 bar arasındadır. Kombinizin basıncı düşükse, hem sıcak su oluşturmakta zorlanır hem de evinizin yeterince ısınmamasına, ayrıca musluklardan sıcak su gelmemesine yol açar. Yüksek basınç ise güvenlik tehdidi oluşturur. Kombi basıncı 2-3 ayda bir düşebilir ancak daha sık düşüyorsa, yetkili servisi aramanız gerekir. Püf noktası: Yoğuşmalı kombi kullanın Normal kombilerin verimleri %80 ile %92 arasında değişir. Yoğuşmalı kombiler ise %105 ile %109 arasında değişen verimlerle çalışır. HABERİN DEVAMI İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN





Perdelerinizi açık tutun, evi günün en sıcak saatlerinde havalandırın Kış aylarında güneşli havalarda evinize güneş ışığını sokun. Özellikle güneşli havalarda tül perdelerinizi bile açarak, evinizin ısı değerini yükseltebilirsiniz. Evi, günün en sıcak saatlerinde havalandırın Kış günlerinde bile evinizi havalandırmanız gerekir. Bu havalandırma işlemini genellikle sabah erken saatlere yaparız ancak günün en soğuk saatlerinden biri sabah saatleridir. Bu nedenle kış aylarında evinizi günün en sıcak saatleri olan öğle saatlerinde havalandırın.





Evinizin nemini artırın Evininizde ekstra bir nemlendiriciniz yoksa, radyatör üstlerine su dolu kaseler koyarak, evin nemini artırın. Bu sayede evinizin içindeki hava daha nemli olacak, siz de daha rahat nefes alabileceksiniz. Bu işlemi özellikle gece yatarken yatak odalarınızda uygulayabilirsiniz.





Kapı ve pencere çerçevelerinin iyi bir şekilde izole edildiğinden emin olun Ortam soğuğu kapı ve pencerelerinizden geliyor olabilir. Sokak kapınızın altından gelen rüzgar, ayar bozukluğu nedeniyle tam oturmayan pencere çerçeveleri, çerçeve kenarı açılmış pencereler, silikonu ya da macunu eskimiş camlar evinizin ısınmasını önler. Elinizi pencere kenarlarında gezdirdiğinizde, boşluklardan hava ve soğuk geldiğini hissedebilirsiniz. Çift camlı ısı yalıtımına özel yapılan çerçeveler, evinizin kış aylarında daha iyi ısınmasını sağlar. Evinizin daha iyi ısınmasını istiyorsanız, pencerelerinizi çift camlı çerçevelerle yenileyin.





Isı yalıtımının yanında ses yalıtımı da yapan kauçuk bant çeşitleri veya süngerlerle pencerelerinizi izole edin, evdeki cam ve kapı boşluklarını sünger ile kapatın. Pencereleriniz PVC ise fitilleri eskimiş olabilir, bu fitilleri değiştirin, mutfak veya salon gibi odalarda balkonunuz varsa balkon kapısı fitillerini yenileyin. Çerçeveleriniz ahşapsa, kapı altlarında izolasyon süngeri kullanın. Fitilleriniz yeniyse ama yine de oradan soğuk geliyorsa, piyasada çok uygun fiyata satılan sünger pencere bantları ile pencerelerinizi izole edebilirsiniz. Bu bantları yapı marketlerde bulabilirsiniz. Bu bantlar sadece ısı değil, ses izolasyonu da yapar. Pencerelerinizi izolasyona uygun değiştiremiyorsanız ve çift cam değilse, çok ucuza mal olabilecek silikon türü tekniklerden yararlanın. Odalarınız Fransız balkonluysa, kapı altlarında izolasyon süngeri kullanın. Peteği kapattığınız bir iç odanız varsa, bu odanın kapısının altına izolasyon süngeri geçirin. Soğuk odanızın kapı altından gelen soğuğu engelleyemezseniz, petekleri açık diğer odalarınız ısıyı koruyamaz. HABERİN DEVAMI İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN





Dış cepheye komşu duvarlarınıza ekstra yalıtım yapın Daha uzun dönemli ve bir miktar daha maliyetli yöntemler olsa da ısı yalıtımı yapmak için dış cepheye komşu duvarlarınıza ekstra yalıtım yapın. Evinizde dış cepheye komşu duvarlarınız varsa, bu odalara dekoratif straforlar döşeyebilir veya ısı yalıtımlı niş yapabilirsiniz. Bu nişler aynı zamanda aydınlatmalı, dekoratif olabilir.





Petek havalarını aldırın, bakımını yaptırın ve çevresini boş bırakın Petekte hava birikirse doğalgaz peteğe homojen bir şekilde yayılamaz, bu da ısınmanızı zorlaştırır. Bu nedenle peteklerinizde hava olup olmadığnı kontrol ettirin, yıllık olarak petek bakımlarınızı yaptırın. Doğalgaz sobası kullanıyorsa, bu sobaların daha sık kontrol edilmesi gerekir. Ayda bir kez temizleyin, bakımını yapın. Ayrıca radyatörlerinizin önüne koltuk, dolap gibi eşyalar koymayın, radyatör üzerine dekoratif eşyalar yerleştirmeyin. Bu eşyalar ısıyı kendisine hapsederek evinizin ısınmasını engeller. Çamaşırlarınızı petek üzerinde kurutmayın. Bu da odanın ısısını düşürecektir.





PVC’leri kış moduna alın PVClerin içinde bulunan mandalların yaz ve kış ayarları vardır. Bu ayarı kış moduna alarak fitillerin daha sıkı tutunmasını sağlayabilirsiniz. 4 numara alyan yardımı ile dönen vida üzerinde göreceğiniz küçük çizgiyi fitil yönüne çevirerek işlemi tamamlayın ve bunu evin tüm mandallarında uygulayın. Yazın evinizin ufak da olsa hava almasını istiyorsanız, tüm mandalları yaz moduna çevirebilirsiniz.





Bina izolasyonu Eviniz kentsel dönüşüm ile yenilendiyse evinize ısı yalıtımı, izolasyon yapılmış olduğundan, bu adımı hızlıca geçebiliriz. Binalara yapılan ısı yalıtımları, yüzde 20-25 oranında tasarruf sağlamanıza yardımcı olur. Bu da doğalgaz faturalarınızın üzerindeki yükü azaltır.





Petek arkalarına panel izolasyon yapın Genellikle fark edilmeyen ancak hem düşük maliyetli hem de çok pratik olan petek arkası izolasyon da doğalgaz tasarrufu için deneyimli ustaların önerdiği yöntemlerden biri.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …