Perşembe , 28 Mart 2024

Dilek Çakır konuştukça






TÜRKİYE Dilek Çakır’ı iki küçük kızı Hira ve Elif babaları tarafından pompalı tüfekle öldürülünce tanıdı. Evlat acısı ile yüreği yanan Dilek Çakır bugün ilk kez Müge Anlı’nın canlı yayınına çıktı içindekileri döktü. O konuştukça ATV’nin santrali kilitlendi. Her sözü ile tüyleri diken diken eden Dilek Çakır, izleyenleri Özgecan’ın babasını hatırlattı. Evlat acısıyla yanan o baba gibi Dilek Çakır da yürekten gelen ibretlik şeyler anlattı. Çocukları 3 yaşındaki Elif Mina ile 2 yaşındaki Hira’nın emzikleriyle canlı yayına çıkan Dilek Çakır ‘Bugün benim ayakkabılarımda çocuklarımın mezarının toprak izi var. Benim çocuklarımın kefen parçası var elimde. Benim iki tane emzik kaldı elimde’ sözleri ile yürekleri dağladı. İşte baştan sona okumanız gereken sözleri;

ELİMDE KEFENLERİ KALDI : Bu adam beni bir ay önce yaraladı. Duruşma 4. aya verildi. İnanabiliyor musunuz? Ve bugün benim ayakkabılarımda çocuklarımın toprak izi var. Benim çocuklarımın kefen parçası var elimde. Benim iki tane emzik kaldı elimde. Kimsem kalmadı çünkü çok hafife alınıyor. Kimse görevini yapmıyor, herkesin peşine polis takın demiyorum. Bir saat girip çıkıyor neden korksun ki.

HİRA VE ELİF ÇOK AKILLIYDI – ‘Bana sen kimsin derdi (eşini kastediyor). Senin polisin senin savcın seni kurtarmayacak derdi. Senin ailen seni kurtaramayacak derdi… Kurtarmadılar da… Kızgınım herkese kızgınım. Başka Hira’lar ölmesin başka Elif’ler ölmesin. Benim Elif’im çok akıllıydı. Daha 3 yaşındaydi benim Elif’im. Sayı saymayı biliyordu. 2 yaşındaki Hiram’da öyle sayı saymayı biliyordu.

ÖYLE MERHAMETLİ YETİŞTİRDİM Kİ ÇOCUKLARIMI : – Öyle kibar yetiştirdim ki ben çocuklarımı. Kimseyi kıramaz, kimseye kıyamazlardı. Benim çocuğum çikolatasının yarısını yer yarısını köpeğine verirdi. Ben öyle merhametli yetiştirdim yavrularımı. Öyle güzel yetiştirdim ben çocuklarımı. Hak mı bu.. Kime sorayım şimdi. Kimden isteyeyim ben çocuklarımı. Kime hesap sorayım.

BENİM ‘KAFAMI’ TAKINTI HALİNE GETİRMİŞTİ : Aileme de kızgınım. Korumadılar beni kollamadılar beni. Çocukları ver kurtul dediler bana… O zaman peşini bırakır dediler. O beni takıntı haline getirmişti. Güzel konuştuğum için değil, güzel olduğum için değil. Boyum posum için değil. Kafa yapım için. Onu takıntı haline getirmişti. Yenilgiyi kabul edemiyordu.

İNSANIN AİLESİ SIĞINMA EVİNE GİT DER Mİ? – Madem beni korumaya çalışıyorlardı neden beni evlerine almadılar. Ben kimseden bir şey istemedim. Ben çocuklarımı vermem. Bir kadına ailesi ‘kadın sığınma evine git’ der mi. Ve ben gittim. Bir ay kadar orada kaldım çocuklarımla. Yaren ile bir ev tuttuk hayatımıza devam ettik. Ufak tefek çalışıyordum. Korkularımdan dolayı evden çıkamıyordum.

BIÇAKLA BENİ BİNADA KOVALADI : Birisi çıkıp oğlum sen ne yapıyorsun onlar senin çocukların. O hala senin nikahlı karın diye konuşabilirdi… Kendi ailesi de dahil.. Kendi abisi akrabaları. Ben ‘sizin kardeşinizden şiddet görüyorum dediğimde ‘sen iki tokat yiyip ailenin yanına gidiyorsun’ dediler. Ben iki tokat yemedim 6 yıl boyunca şiddet gördüm. Aynı binanın içinde bıçakla kovaladı beni komşum kurtardı. Ben ondan sonra bıraktım.




NE ZAMAN Kİ ELİ ÇOCUKLARIMA UZANDI : – Ben hala devam ediyordum hala savaşıyordum. Ne zaman ki o el çocuklarıma uzandı ben ‘bitti’ dedim. Bitti dediğimde de gerçekten bitmişti dönmedim savaştım.

ÇOCUKLARIM SAKLANIYORDU : Çocuklarıma şiddet uyguladığını görmedim ama onların yanında bana şiddet uyguluyordu. O bıçak onların yanında çekiliyordu. Benim büyük kızım ‘anne beni babama verme babam beni kesecek’ diyordu. Her kapı çaldığında benim çocuklarım köşe başlarına saklanıyordu. Her telefon çaldığında. Açma diyordu seni döver diyordu.

BAŞINA SİLAH DAYADI -Ailemi tehdit ediyordu. Olaydan bir ay önce benim kızkardeşimin kafasına silah dayadı. Annem de dahil. Sen çocukları görüyorsun da ben göremiyorum diye… Polis çağırdık bu adamda silah var dedik. Arabasında vardı. OHAL’deyiz öyle mi şu anda. OHAL’de o arabanın aranması üstünün aranması gerek miyordu? Arama kararı çıkarmam gerekiyormuş.

-Silah bu… Pompalı silah… 3 yaşındaki çocuğum pompalı silahla öldürüldü. İnternetten almış. Bu kadar basit. Benim kızım 500 liraya gitti. O silahları almak bu kadar kolay. Köşe başlarında satılıyor. Hepiniz biliyorsunuz bunu, hepimiz biliyoruz.

O GÜN ÇOCUKLARI NEDEN VERDİ : – ’15 gün önce mahkemeden karar çıkardım diye aradı. Güzel güzel konuşup anlaşmaya çalıştım onunla. Ben ne yaparsam yapayım nereye gidersem gideyim bunlar onun çocukları. Bunu değiştiremem. Çocukları ilk verdiğimde babaannesi yanındaymış sıkıntı çıkmadı. Karakola verip oradan alıyordum, korkuyordum çünkü onun yanına gitmeye.

SON KEZ ALDIĞINDA : 15 gün sonra kötü konuşmadan ben salı günü izinliyim. Cumartesi pazar yerine salı alayım dedi. Ben de tamam dedim. Olayın olduğu gün arkadaşımla götürüp verdim. Herhangi bir olay olmadı tartışmadık.

SÜTÜNÜ İÇEMEDEN ÖLDÜ : ‘Akşam üstü 5 gibi aradım çocuklar nasıl dedim. Yemek yediniz mi dedim. Benim küçüğüm açlığa hiç dayanamaz. Yemedik daha yeni uyandık dedi. Tamam bir şeyler yiyin dedim. Kızımın biberonu yarım kalmış. Sütü yarım kalmış benim çocuğumun.

Çocuklarınızı gözünüzün önünden bir dakika bile ayırmayın bir dakika bile. Kendi babası yapıyorsa herkes yapar bunu. Kendi öz babası öldürüyorsa herkes öldürür. Çocuklarınızı erkek gibi yetiştirmeyin. İş yapsınlar evde kadınlarına yardımcı olsunlar. Erkeklik iç güdüsü zaten içinde olur. Gerekeni allah verir siz çocuklarınızın elinden tutun.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …