Cuma , 19 Nisan 2024

DİŞ AĞRISINDAN KURTULMANIN BASİT YOLLARI





3. SOĞUK KOMPRES BUZ TERAPİSİ
Diş ağrısı şişkinlikle ilişkiliyse, yanağınızın dışına (20 dakika aralıklarla 20 dakika boyunca) soğuk bir kompres buz torbası tutmak biraz rahatlama sağlayabilir. soğuğun bölgeyi uyuşturduğunu ve bunun da rahatlama sağladığını, aynı zamanda şişkinliği ve iltihabı azalttığı belirtiliyor. Soğuk kompres geçici bir rahatlama sağlayabilir ve uykuya dalmanıza yardımcı olabilir, ancak diş ağrınızın temel nedenini çözmez. Çürüğünüz veya başka bir diş probleminiz varsa, durumun iyileşmesi için diş hekiminize görünmeniz gerekir.

4. KARBONAT
Karbonatı içme suyuyla macun haline getirerek bölgeye uygulamak kısa süre de olsa iyileşme sağlar.

5. SARIMSAK
Ezilmiş sarımsağı çürük ya da ağrıyan dişe uygulamak da ağrıyı geçici süreliğine de olsa hafifletmektedir.





6. Karanfil Ya Da Karanfil Yağı
Diş ağrısı denince akla ilk gelen isimlerden biri o. Çünkü kendisi hem anti bakteriyel hem de ağrıyı uyuşturan özellikler gösteriyor. Eğer evinizde varsa kurutulmuş karanfillerden ağzınıza birkaç adet atıp çiğneyebilir ve acımsı suyun ağrıyan dişinize doğru gitmesini sağlayabilirsiniz. “Çiğnemeye cesaretim yok, ya dişim kırılırsa” derseniz karanfilleri havanda döverek toz haline getirebilir ve ağrıyan dişinizin olduğu bölgeye bir çay kaşığı yardımıyla koyarak bu şekilde bekletebilirsiniz. Eğer evinizde karanfil yağı bulunduruyorsanız bu yağdan 1 su bardağı suyun içine 10 damla kadar damlatıp bol bol gargara da yapabilirsiniz, seçim sizin.





7.Zerdeçallı Su
Zerdeçal antienflamatuar özellikler gösteren, daha açık söylemek gerekirse vücutta oluşan iltihaplı bölgelerin hızla iyileşmesine destek olan maddelerden biri. Onun bu özelliğinden faydalanmak içinse tek yapmanız gereken 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar toz zerdeçal koymak, güzelce karıştırıp bu karışımla gargara yapmak. İşte bu kadar!





8.Yatarken Başı Olabildiğince Dik Tutma
Son olarak, diş ağrısı gece geç saatlerde başınıza geldiyse ve en azından sabaha dek doktora gidemeyecekseniz yatağınıza yattığınızda başınızı olabildiğince dik tutmalı, kanın ağrılı diş bölgesine hücum etmesine engel olmalısınız. Yatay pozisyondayken diş ağrısı kan dolaşımı nedeniyle kendini daha çok belli ederken başınızı dik bir pozisyona getirdiğinizde nispeten hafifleyecek, size rahat bir nefes aldıracaktır, aklınızda bulunsun.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …