Cuma , 19 Nisan 2024

Doğal yöntem sayesinde dişleriniz parlayacak






Diş Beyazlatma Hakkında
Diş beyazlatma, bugün önemli estetik işlemler arasında yer almakla beraber, birçok kişinin tercih ettiği bir operasyondur. Ağrısız ve kısa süre içerisinde diş beyazlatmak isteyenler için birçok yol bulunsa da –bleaching– bunlar arasında en yaygın olanlarıdır. Dişlerimiz ve beraberinde gülüşümüz, son derece önemlidir. Özellikle biriyle yeni tanıştığımızda oluşan ilk intibada, dişlerimiz ve gülüşümüzün son derece önemli olduğunu söyleyebilmek mümkündür.
Karbonat İle Diş Beyazlatma Yöntemi
Karbonat ile diş beyazlatma yöntemi, bugün en çok kullanılan yöntemler arasındadır. Doğrudan diş fırçasının üzerine sürmüş olduğunuz karbonatı dişlerinize uygulayarak fırçalayabilirsiniz. Özellikle bol kahve ve çay tüketiyorsanız ve dişlerinizin sarardığından şikayetçiyseniz, karbonat tercih edebileceğiniz yöntemler arasında yer alabilmektedir.
Sofra Tuzu ile Diş Beyazlatma
Tuz neden bu kadar pahalı dersiniz? Oldukça pahalı minerallerden ilki olan tuz, vücut için oldukça önemli birçok unsura da yer veriyor. Özellikle dişlerimizi beyazlatmak için sofra tuzu tercih edebileceğimizi biliyor muydunuz? Hem vücudu mineral bakımından güçlendiren, hem de estetik bir gülüşe sahip olmamıza yardımcı olan tuz, bugün çokça tercih ediliyor. Sofra tuzunu özellikle karbonat ile beraber kullandığınızda ciddi bir sonuç alabildiğinizi görmek mümkündür.




Çilek İle Diş Beyazlatma
‘Çilek diş beyazlatır mı?’ Demeyin. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde doğal diş beyazlatma yöntemleri arasında yer almaktadır. Ezerek püre haline getirmiş olduğunuz çileği, doğrudan diş macunu üzerine sürüp dişlerinizi fırçalayabileceğiniz gibi, püre halinde dişlerinize sürerek hiç oynatmadan bir süre beklemeniz de mümkün. Bu işlemi haftada iki kere yaparak dişlerinizin birkaç ton açıldığını sözlerinizle görebilmek mümkündür. Çok kişi diş beyazlatmak için çilek kullanmaktadır.
Muz Kullanarak Diş Beyazlatma
Özellikle muz kabuğu kullanarak diş beyazlatanların sayısının her geçen gün arttığını biliyor muydunuz? Kabuğunda onlarca mineral ve vitamin bulunan muz, dişlerinizi beyazlatma konusunda da oldukça etkili. Muzu yedikten sonra kabuğunu atmayıp dişlerinizi sürerek beyazlatabilirsiniz. Kabuğu dişleriniz ile iyice temas ettirdikten sonra, diş macunu kullanılmış bir fırça ile güzelce dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntem sonucunda dişlerinizin beyazladığını görmeniz mümkün olacak.
Beyazlaştırıcı Bant Kullanmak
Dişlerinizi kendi başınıza beyazlatabilmenin bilinen yollarından bir tanesi de beyazlaştırıcı bant kullanmak. Marketlerde ya da eczanelerde bulabileceğiniz bu bantları doğrudan dişleriniz üzerine uygulayarak dişlerinizin hızlı bir şekilde beyazladığını görmek mümkündür. Bunun için bir hekime danışmalı ya da bantların Sağlık Enstitülerince onaylandığından emin olmalısınız. Pek çok kişi bu bantları kullanmaktadır.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …