Perşembe , 18 Nisan 2024

DÖRT AY SONRA ZARAR GÖRÜYOR





University College London’da doçent olarak çalışan Banerjee, “Verileri ve değişen sonuçları izleyerek bu etkinin devam mı edeceğini yoksa iyileşeceğini göreceğiz” derken semptomlarla zarar gören organlar arasında bir bağlantı olduğunu dile getirdi. Araştırmaya göre kalp ve ciğerlerinde sorun olan hastalarda nefes darlığı meydana gelirken, pankreas ya da böbreklerdeki sorunların da sindirim sistemleriyle ilgili semptomlarda zarar gördüğü belirtildi.
Araştırmaya katılanların Covid-19’dan önce sağlık durumları ile ilgili kapsamlı bir analiz yapılmadığını da aktaran Banerjee, katılımcıların ortalama yaşının 44 olduğunu da dile getirdi.



BEYİNDE DOKU DEĞİŞİMİ YAŞANIYOR
Öte yandan İngiliz The Guardian’ın elde ettiği ayrı bir araştırmaya göre ise Covid-19 teşhisiyle hastaneye kaldırılan 58 hastanın yüzde 60’ının ciğerlerinde, yüzde 29’unun böbreklerinde, yüzde 26’sının kalbinde ve yüzde 10’unun karaciğerinde, hastalıktan 2-3 ay sonra bile rahatsızlık belirtileri çıktı. Bu araştırmada beyindeki bazı bölümlerde doku değişimi de yaşandığı belirtildi.



Imperial College London’da imünoloji alanında uzmanlaşan Profesör Danny Altmann, “Semptomları geçmeyen Covid-19 yaşayan hastalarda organlara ne gibi etkisi olacağı bilinmiyor. Bu araştırmalar, hastalığa ve semptomlarına karşı başlayacağımız uzun yolculukta ilk adım olabilir” ifadesini kullandı. Altmann farklı uzmanlık alanı olan doktorların birlikte çalışması gerektiğini de vurguladı.



İngiltere’den Covid-19 aşısı hamlesi: 6 bin kişi katılacak
İngiltere’de corona virüsü (Covid-19) ile mücadele sürecinde yeni bir aşı testi başlıyor. Yeni aşı testine İngiltere’den 6 bin kişi katılacak.
Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde aşı çalışmalarına devam eden İngiltere, Belçikalı ilaç firması Janssen tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının insan üzerindeki testlerine başlıyor. Aşı testlerine İngiltere’den 6 bin kişinin katılması planlanırken, bu sayının diğer ülkelerin desteği ile 30 bine ulaşmasını bekleniyor.

Test süreci, katılımcıların yarısına 2 ayda bir 2 doz aşı uygulanarak gerçekleştirilecek. Janssen tarafından geliştirilen aşı, başka bir aşının ön çalışmalarda Covid-19’a karşı yüzde 90 koruma sağladığının açıklanmasından bir hafta sonra gündemde yerini aldı. Belçikalı firma, geliştirdiği yeni aşıda genetiği değiştirilmiş grip virüsü kullanarak, vücutta bağışıklık sistemini uyarmayı ve Covid-19 karşı koruma sağlamayı hedefliyor.


Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …