Cuma , 29 Mart 2024

DÖRT AY SONRA ZARAR GÖRÜYOR





“DAHA FAZLA AŞIYA İHTİYAÇ VAR”
Janssen firması tarafından geliştirilen aşı ise İngiltere’nin şu ana kadar denediği 3. aşı olacak. Daha önce Janssen firması, katılımcılarına tek doz aşı uyguladığı bir test daha gerçekleştirmişti. Firma bu yeni testte ise 2 doz uygulamasında aşının etkisinde artma olup olmayacağını gözlemlemeyi planlıyor.



Bilim insanları ise, salgının sona ermesi için daha fazla Covid-19 aşı türüne ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Ulusal Sağlık Araştırmaları Enstitüsü (NIHR) Southampton Klinik Araştırma Tesisi Müdürü Profesör Saul Faust yaptığı açıklamada, “Farklı firmaların tarafından geliştirilen aşıları takip etmemiz çok önemli. Geliştirilen aşıların nasıl bir etki göstereceğini bilmiyoruz. Aynı zamanda tek bir firmadan aşı tedarikinin verimli ve güvenli olacağından emin olamayız” ifadelerini kullandı.



Daha önce Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşının başarısı dünya genelinde dikkatleri üzerine çekmişti. Fakat Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşı henüz kullanım için onaylanmazken, ayrıca aşının halen yaşlılarda ne kadar etkili olduğu veya Covid-19’a karşı bağışıklığın ne kadar sürdüğü ise bilinmiyor.


Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …