Cumartesi , 20 Nisan 2024

Dünya Sağlık Örgütü Duyurdu: Covaxin Aşısının Acil Kullanılmasına Onay Verildi





Yaklaşık iki yıl kadar önce Çin’de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, hala devam ediyor. Salgını önlemek için üretilen aşılardan biri olan Covaxin için DSÖ acil kullanım onayı verdiğini belirtti.





COVAXİN KORONA AŞISI İÇİN ONAY VERİLDİ
İlk olarak Çin’de görülen ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınını önlemek için çalışmalar devam ediyor. Son yılların en büyük küresel salgını olarak adlandırılan koronovirüsü önlemede, en önemli adım şüphesiz ki Kovid-19 aşıları. İlk olarak Bipntech’in ürettiği Kovid-19 başta olmak üzere birçok ülke salgını önleyici aşılar geliştirdi. Son olarak koronavirüsten ölenlerinin sayısının en çok olduğu ülkelerin başında yer alan Hindistan’da, Bharat Biotech şirketi tarafından üretilen Covaxin aşısının acil kullanımına onay verildiği belirtildi.





DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI
Salgınla mücadelede başından beri titizlikle çalışan DSÖ, dünyanın dört bir yanından uzmanların yer aldığı Teknik Danışma Grubu bugün toplandı. Yapılan toplantıda en çok ölüm vakalarının olduğu Hindistan’da geliştirilen Covaxin aşısı hakkında görüşmeler yapıldı. Covaxin aşısının Kovid-19’a karşı korunmada DSÖ standartlarını karşıladığı, aşının faydalarının risklerinden çok daha ağır bastığı ve kullanılabileceği kararı çıktı.




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …