Cuma , 19 Nisan 2024

DÜNYADAKİ KARARLARI TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERDİ





“VAKA BİNİN ALTINA DÜŞERSE MASKE CEBE GİRER”
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da çift doz aşı olanların sayısı 50 milyon civarında olursa vaka sayısının binin altına düşebileceğini söyledi.





İlhan, “Vaka sayısı binin altına düştükten sonra alışveriş merkezine gittik, kalabalık bir metroya bindik, kalabalık bir yere gittik. O zaman maskemizi takacağız, sonra çıkaracağız. Maske sanki şemsiye gibi cebimizde olacak belki de” dedi.





DÜNYADAKİ ÖRNEKLER
ALMANYA:
Aşı olmayanlar alışverişe ya da berbere gittiklerinde yanlarında koronavirüs negatif olduğunu kanıtlayan test sonucu bulundurmak zorunda. Başbakanlık Dairesi Başkanı Braun, “Aşı olana yaptırım uygulanmayacak” dedi. Bu kapsamda yakın zamanda aşı yaptırmayanlar sinema, tiyatroya gidemeyecek duruma gelebilir.





PAKİSTAN:
Pakistan Pencap Sağlık Departmanı Sözcüsü Hammad Reza, ‘aşı yaptırmayanların cep telefonlarının iletişime kapatılacağını’ duyurdu.

İSRAİL:
Ülkede sadece aşılananlar restoranlara, kafelere, spor merkezlerine telefonlarındaki QR kodlarını okutarak girebiliyor.





DANİMARKA:
Aşı kimliğini aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da son 72 saat içerisinde PCR testi sonucu negatif kişiler alabiliyor. Sadece bu kişiler kafelerin ve restoranların kapalı bölümlerine kabul ediliyor, futbol maçlarını stadyumda izleyebiliyor.





AVUSTRALYA:
Avustralya havayolu şirketi Qantas’ın sözcüsü, “İnsanlardan uçağa binmeden önce aşı yaptırmalarını isteyeceğiz. Ülkeye gelen ve ülkeden ayrılan uluslararası yolcular için bunun bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz” dedi.





İNGİLTERE:
Ülkedeki her türlü sağlık kurumunda çalışmak için aşı zorunluluğu getirilecek.





İSPANYA:
Geçen şubat ayında Palma, Alicante ve Costa Brava gibi yerlere ancak aşı olduğunu kanıtlayan belgeyle girilebileceği açıklandı.





BELÇİKA:
Aşı olanlar, testi negatif çıkanlar veya hastalığı daha önce geçirenlere ‘koronavirüs kartı’ uygulaması başlatılacak. Bu kartı alanlar tedbirlerden muaf tutularak sinemalara ve restoranlara gitmekte özgür olacak.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …