Salı , 16 Nisan 2024

E-DEVLET’TEN BAŞVURU YAPANA 2 BİN 500 LİRAYA KADAR DESTEK





KİRACILAR DA ALABİLİYOR
Destek programından daha fazla hanenin yararlanması için yeni düzenlemeler yaptıklarını kaydedenAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvurular sürüyor.





Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek.” demişti.





Eylül ayından beri başvurular alınırken yılın son günlerinde doğal gaz yardımı talebi yükseldi. Kış dönemi desteğinden 603 ilçede ikamet eden ve ikamet adresinde aboneliği bulunan vatandaşlar faydalanabiliyor. Bir yandan ödemeler devam ederken bir yandan da başvurular sürüyor. İhtiyaç sahiplerine yeni dönemde 2 bin 500 liraya kadar ödeme yapılıyor. Geçtiğimiz yıl 450 lira ile 1150 lira arasında ödenen tutar bu yıl yapılan artışla 900 lira ile 2 bin 500 lira arasına yükseltilmişti.





DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI
Türk vatandaşı olması
E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması
Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması gerekir
İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması
HASTASI OLANA DAHA FAZLA
Evinde kronik hastası olan veya yaşam destek cihazı bulunan kişilere ödenen doğal gaz desteği artıyor. Yüzde 5 ilave ile miktar artıyor. Bu parayı yalnızca ihtiyaç sahibi vatandaşlar alabiliyor. E-Devlet kapısından yapılabilecek başvurunun ardından bilgiler kontrol ediliyor. Yardım almaya hak kazanan kişilere birkaç gün içerisinde SMS gönderiliyor. Doğalgaz parası yılda iki kez veriliyor.

Sonraki Haber

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!.

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!. Emeklilere ödemeler hazırlanıyor. Kim ne kadar ek ödeme alacak hesaplandı ve …