Perşembe , 28 Mart 2024

Edirne’de Bir Müteahhit Satış Sözleşmesiyle Sattığı Daireleri Başka Bir Müteahhide Tapu Devriyle Sattı!





Edirne’nin Şükrüpaşa Mahallesi’nde sıra dışa bir olay yaşandı. Edirne’de bir müteahhit satış sözleşmesiyle sattığı dairelerin tapusunu başka bir müteahhide devretti. Daireler daha sonra başka vatandaşlara satıldı.





Edirne’nin Şükrüpaşa Mahallesi’nde sıra dışa bir olay yaşandı. Apartman inşasında müteahhitten daire satın alan vatandaşlar müteahhittin tapuları başka bir müteahhitte sattı. Başka müteahhitte satılan tapular tekrardan satılınca dairelere parasını verip anahtar teslim bekleyen vatandaşlar mağdur duruma düştü. Edirne’de bir müteahhit satış sözleşmesiyle sattığı dairelerin tapusunu başka bir müteahhide devretti. Daireler daha sonra başka vatandaşlara satıldı. Mağdur olan vatandaşlar da yargıya başvurdu.





Uzmanlar ise vatandaşları tapu devri yapmadan sadece satış sözleşmesiyle ödeme yapmaması konusunda uyarıyor. Edirne’de bir müteahhit satış sözleşmesiyle sattığı daireleri başka bir müteahhide de tapu devriyle sattı. Daireleri satılan alan müteahhit de daireleri başka vatandaşlara sattı. İddialara göre, Şükrüpaşa Mahallesi’nde müteahhit U.A. inşaat halindeki binasını gösterip ‘satış sözleşmesi’ karşılığında toplamda 164 bin lira alarak bu binadan 6 daireyi Hüseyin E., Adnan Ö., Mehmet Ç., Mehmet U., Murat Y. ve Hasan B.’ye sattı Firma sahibi U.A. ilerleyen zamanda aynı daireleri başka bir müteahhit olan A.B.’ye de tapu devri yaparak sattı. Daireleri satın alan A.B. de bu daireleri başka vatandaşlara sattı.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …