Cuma , 26 Nisan 2024

Efsane assolist Gönül Akkor zor durumda! Son Halini Gören Tanıyamıyor





Gazetecilerin ulaştığı Akay, sanatçının sağlık durumu hakkında net bilgi vermezken, “Allah herkese sıralı ölüm versin. Sadece dua edelim. Bu paylaştığım fotoğraf son hali değil. O da bende var ama paylaşmayı düşünmüyorum” demekle yetindi.





80 yaşındaki Gönül Akkor, arka arkaya yaptığı plaklarla bir döneme damgasını vurmuş ve sahnelerin en çok aranan assolistlerinden biri olmuştu. Yukarıdaki haliyle hayranlarının belleğinde olan Gönül Akkor’un son hali üzüntü yarattı. Bursa Kız Öğretmen Okulu’na girdiyse de 1957 yılında okulun son sınıfından ayrıldı.





1959 yılında TRT‘nin açtığı sınavla Ankara Radyosu’nda stajyer olarak müzik yaşamına başladı veketin en popüler isimlerinden biri haline geldi. Ardından sahne çalışmalarına başladı ve ülkenin en çok aranan assolistlerinden biri durumuna geldi.





1966 yılının kış sezonunda ise Tünel Şato Gazinosu’nda ‘assolist‘ olarak çalışmaya başladı. Asıl olarak Türk Sanat Müziği şarkıcısı olarak tanınmasına ve daha çok bu alanda ünlenmiş olmasına rağmen, Türk pop’unun en önemli söz yazarları olan Sezen Cumhur Önal ve Fecri Ebcioğlu ile birlikte çalıştı. Gönül Akkor‘un bu türde plakları arasında, Sahibinin Sesi tarafından yayımlanmış “Sana Ben Kulum/Böyle Gelmiş Böyle” adlı 45’liği büyük satış rakamlarına ulaşmış ve sanatçının,





1960 sonları ile 1970 başları arasında epeyce pop 45’lik yapmasına sebep olmuştur. 1972 yılında, Bora Ayanoğlu’nun “Güller ve Dudaklar” adlı şarkısını plak yapmış, bu plak da büyük bir hit haline gelmiştir.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …