Salı , 23 Nisan 2024

EĞİTİME KAR ENGELİ! ÇOK SAYIDA İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ





Meteoroloji’nin yaptığı kar yağışı uyarısının ardından pek çok ilimiz kara teslim oldu. Ülkemizin bazı illerinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Niğde, Konya, Erzincan, Kayseri ve Hakkari gibi bir çok ilde okullar tatil edildi.





Kar yağışı yurdun bir bölümünde etkisini göstermeye devam ediyor. Yağışların yoğun olduğu bazı şehirlerde yüz yüze eğitime ara verildi. İşte eğitime ara verilen iller…





KONYA
Konya’da kar yağışı ve soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Buzlanma nedeniyle Beyşehir, Bozkır, Derebucak, Derbent, Doğanhisar, Ereğli, Ereğli, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Sarayönü, Taşkent, ve Yunak’ta yüz yüze eğitime yarın ara verildi. Öğrenciler, uzaktan eğitim görecek. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak. Öte yandan, Konya’yı komşu illere bağlayan 7 karayolu da tüm aracın ulaşımına açık tutuluyor. Bazı bölgelerde ise şiddetli rüzgar nedeniyle ‘sürgün’ diye bilinen arazideki karların sürüklenerek yolu kapatması ve buzlanma sonucu kayan TIR’lar nedeniyle yol, geçici süreyle ulaşıma kapatılıyor.





AĞRI
Ağrı’da olumsuz hava koşulları yüzünden il merkezi ve 3 ilçedeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezinin yanı sıra Eleşkirt, Hamur ve Taşlıçay ilçelerindeki tüm okullar ile bağlı köy okullarında 11 Şubat Cuma günü okullar tatil edildi. Kent merkezi ve söz konusu ilçelerde yer alan kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …