Perşembe , 28 Mart 2024

Ehliyet Sınavına Girecekler Dikkat: MEB Açıkladı Sınavda İlk Kez Uygulanmaya Başlanacak





Birçok kişi ehliyet sınavı için gün beklerken MEB sınav değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu. e-Sınav formatında yapılan ehliyet sınavlarına yeni bir düzenleme geldiğini açıklayan MEB, detayları web sitesinden paylaştı. İşte o detaylar…





Birçok kişinin hazırlandığı ve MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavında yenilikler yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, e-Sınav formatında yapılan sınav sorularında ilk kez animasyonlu içeriklerin yer alacağını belirtti.





EHLİYET SINAVINDA DEĞİŞİKLİK
Eğitimde dijitalleşmeye giden MEB, ehliyet sınavlarına yeni bir soru formatı getirildiğini açıkladı. Yapılan yeni düzenleme ile e-Sınav üzerinden gerçekleştirilen ehliyet sınavlarında animasyonlu soruların yer alacağı belirtildi. Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ‘Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmek istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak’ şeklinde konuştu.





EHLİYETTE ANİMASYONLU SINAV SİSTEMİ
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınav uygulamalarında sürekli yenilikler yapılmaya devam ediliyor. Yapılan son değişiklik hakkında değerlendirmelerde bulunan bakanlık, ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanma kararı aldı. Hazırlanacak animasyonlu sorularda adaylar gerçek yaşama uygun durumlarla karşılaşacak.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …