Cuma , 26 Nisan 2024

Ehliyet ve kimlikte yeni dönem





Yani 18.2 milyon nüfus cüzdanı, 17.6 milyon ehliyet yenilenmeyi beklerken, sürücü belgesini nüfus cüzdanına yüklemeye imkan tanıyan ‘tek kart’ sisteminden ise daha fazla kişinin yararlanması öngörülüyor. Ehliyetini hâlâ yenilemeyenler, 2022’nin sonuna kadar süreniz var. Nüfus cüzdanını çipli hale getirmek için de ilk etapta 2023 yılına kadar süre tanınsa da daha sonra bu kısıtlama kaldırıldı. Ancak çipli kartın sunduğu avantajlardan faydalanmak için bir an önce harekete geçin. İşlemler ise kısa süreli ve çok basit.

İŞTE İZLEMENİZ GEREKEN ADIMLAR:

ÖNCE RANDEVU ALIN





Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken randevu almak. Bu zorunlu. Randevu için Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz veya ‘randevu.nvi.gov.tr’ internet adresi üzerinden başvurabilirsiniz. Gününüzde gitmediğiniz zaman sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.

DEĞİŞİM ÜCRETİNİ YATIRIN





randevunuzu aldınız, başvurmaya gideceksiniz. 30 liralık değişim ücretini (değerli kağıt bedeli) başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ‘ivd.gib.gov.tr’ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.

BU BELGELERİ HAZIRLAYIN

Başvuruya giderken yanınızda olması gereken belgeler ise şunlar:

Nüfus cüzdanınız (Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı…)

Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf.

Değişim ücretini ödediğinizi gösteren dekont




Sonraki Haber

Nedeni Ortaya Çıktı

İzmir’de Arka Arkaya P-atlama Oldu..Valilikten Açıklama Geldi.. Ayrıntılar İçeriğin Devamındadır..İçeriğin Devamını Okumak Ve Görmek İçin …