Cuma , 29 Mart 2024

Ekmeğe Zam Haberlerine Yanıt Gecikmedi





İSTANBUL EKMEK VE SİMİDE ZAM YOLDA
Türkiye Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası (TEÜS) Genel Başkanı Cihan Kolivar, yüksek maliyetler nedeniyle fırınların zam yapmazsa 10 gün içerisinde kepenkleri kapatabileceğini söyledi. Bugün ile birlikte İstanbul’daki fırınların 3-4 TL arasında satış yapacağı belirtildi. 50 kilogramlık un çuvalının fiyatı 200 TL’den 360 TL’ye çıktığını söyleyen Kolivar, fırınların un alamadığını, zam yapılmayacaksa satışların duracağını söyledi. İBB, geçen hafta ekmeğe zam yapmıştı.





FIRINCILAR FEDERASYONUNDAN ZAM AÇIKLAMASI GELDİ
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına gelecek zam hakkında federasyon dışında herhangi bir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Balcı, “Ekmeğin 4-5 TL olacağı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Evet, ekmeğin temel girdilerinde, hissedilir bir yükseliş söz konusudur. Un fiyatları, maya fiyatları, elektrik, doğal gaz ve su fiyatları her gün değişmektedir. Ancak bu demek değildir ki; vatandaşlarımızı ekmeksiz bırakacağız. Tüketicimizin mağdur edilmemesi, esnafımızın daha da büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için mutlaka ama mutlaka gereken yapılacaktır.” açıklamaları yaptı. Balcı, zammın geleceğini ama bu zammın makul şekilde geleceğini söyledi.





İBB EKMEĞE ZAM YAPTI
Ekmek zammı bazı ilçelerde 1 Eylül’den beri geçerliyken bazı ilçelerdeki fırınlar ekmeği hala 2 TL’den satıyordu. İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, bugünden itibaren İTO’ya bağlı tüm fırıncıların 230 gram ekmeği 2,5 TL’den satmaya başlayacağını duyurdu.





Ekmeğin kilogram fiyatının 9,09 TL’den 10,87’ye çıktığını belirten Hasan Demir, Bu artık resmi fiyattır. İTO resmi tarifeyi basıp, fırınlara iletecektir ama bu pazartesiyi bulur. Fırıncı bugünden itibaren yeni tarifeden satışa başlayacak. Kilogramı 10,87 TL’yi geçmeyecek şekilde herhangi bir gramajdan satılıp, fiyatı ona göre belirlenebilir.” açıklamalarında bulundu.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …