Cuma , 29 Mart 2024

Ekmeğe Zam Haberlerine Yanıt Gecikmedi





EKMEĞİN FİYATI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK
Demir, “İTO Meclisi’nde onanan bu kararı, İstanbul Valiliği ya da Ticaret Bakanlığı’nın iptal etme yetkisi her zaman var. Son kararı siyasi otorite verir, iptal edebilirler ancak böyle bir durumla karşılaşmamız beklenmiyor. Çünkü yetkililer de mevcut koşullarda maliyetlerin bizi ne kadar zorladığının farkında” sözleriyle ekmeğe zammın iptalini beklemediğini bildirdi. İTO’ya bağlı fırıncılar, kabul edilen zammı Ağustos ayında meclise sunup talep etmişti.





Hasan Demir, ekmeğin maliyetinin artmaya devam etmesinden ötürü ekmek fiyatlarının da yükseleceğini söyledi. Demir, “İTO Meclisi’nde onanan bu kararı, İstanbul Valiliği ya da Ticaret Bakanlığı’nın iptal etme yetkisi her zaman var. Son kararı siyasi otorite verir, iptal edebilirler ancak böyle bir durumla karşılaşmamız beklenmiyor. Çünkü yetkililer de mevcut koşullarda maliyetlerin bizi ne kadar zorladığının farkında.” sözlerini sarf etti.





YILBAŞINDA YENİ ZAM YOLDA
Demir açıklamaları sonrası yılbaşında yeni zammın gelmesi kaçınılmaz duruyor. Tahminlere göre ekmek yılbaşında 3 TL olarak. Dolar kurunun yükselişi ve ekmek yapım maliyetlerinin yükselişi sonrası zam kaçınılmaz duruyor. 2019 Haziran ayında ekmek 1,5 TL idi. Şu an ekmek 2,5 TL’ye yükselmiş durumda. Yükselişin kaçınılmaz olduğu düşünülüyor. CHP İBB’nin başına geldiğinden beri fiyatlar 2 katına çıkmış durumda.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …