Perşembe , 28 Mart 2024

ELMA SİRKESİNİ DÜZENLİ KULLANMAYA MÜPTELA EDECEK 21 NEDEN





11- Bedenin pH dengesine yardımcı olmasının bir sonucu olarak, elma sirkesi toksin atıcı etki yapmaktadır. Araştırmalar kardiyovasküler dolaşımı geliştirdiğini ve karaciğeri temizlediğini göstermektedir.





12- Elma sirkesi; yorgunluk, unutkanlık, şeker yeme isteği gibi semptomlara yol açabilen mantar hastalıklarının tedavisinde de yardımcı olabilir.

13- Asit içerikli elma sirkesi ile mide asidinin tedavisi çok tuhaf gelebilir, ancak araştırmalar mide yanmasına elma sirkesinin iyi geldiğini göstermektedir. Bir çay kaşığı elma sirkesini yutup üzerine bir bardak su için. Ancak ülseriniz varsa elma sirkesini tek başına içmeyin.

14- Elma sirkesi evcil hayvanlarda pire kovucu olarak kullanılabilir. 1 ölçü elma sirkesi ile bir ölçü suyu karıştırıp evcil hayvanınızın tüm kürküne spreyle püskürtün ve birkaç gün tekrarlayın. Pire varsa yok olacaktır.





15- Elma sirkesi tuvaletlerin temizlenmesinde kullanılabilir. Klozetin içerisine biraz elma sirkesi dökün ve suyunu çekmeden bir gece bekletin. Bulaşık makinelerinde de deterjan yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Ayrıca bir ölçü elma sirkesi-bir ölçü su karışımı ile fırın içi, mutfak tezgahı, cam ve ayna temizliği yapılabilir…

16- Çağın felaketi obezite çoğu kişinin belası olmaya devam ediyor. Buna çözüm olarak zayıflamak için çok farklı yöntemler ve besinler deneniyor. Uzmanlara göre herkesin zorlandığı ödem atmanın en büyük yardımcılarından biri içilebilir elma sirkesi! Elma sirkesi kilo dengenizde size yardımcı olabilir.





17- Elma sirkesi kendi başına güçlü bir detokstur ve sayısız şifası olan binlerce yıldır önemini yitirmeyen bir güçtür. Sağlıklı bir yaşam sürmek istiyenler için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.

18- Elma sirkesi; yediklerimizin verimli kullanılmasına, metabolizmanın hızlı ve uyumlu çalışmasına vücudun asit alkali dengesinin sağlanmasına çok büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.

19- Bedenimizin gerek duyduğu tüm kalsiyumu tek başına sağlamaktadır. Günlük tüketimde peynir başta olmak üzere bir çok besinden alabileceğinizden daha fazla kalsiyumu az bir tüketimle size sunar.





20- Zararlı olan sodyumun(tek mineralli tuz alışkanlığı olanlar) tüm etkilerini azaltıp Tehlike sınırında olan tansiyonu normale çevirir. Tansiyon hastalığınız varsa içilebilir elma sirkesi evinizde bulundurmanız sizin için faydalı olacaktır.

21- Günde 3 kere yemeklerden yarım saat önce 1 çay bardağı içilebilir sirke için ve vücudunuzdaki değişime, farklılığa şahit olun. Fit bir vücut ve sağlıklı bir yaşama çok hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …