Cuma , 19 Nisan 2024

ELMA SİRKESİNİ DÜZENLİ KULLANMAYA MÜPTELA EDECEK 21 NEDEN





4- Elma sirkesi dişteki lekelerin temizlenmesinde yardımcı olabilir. Dişlerinizi elma sirkesi ile ovun ve ağzınızı su ile çalkalayın.

5- Güneş yanıkları için, banyo suyuna bir fincan elma sirkesi ekleyin ve 10 dk içinde bekleyin.

6- Elma sirkesi doğal bir tıraş sonrası losyonu olarak kullanılabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir şişede karıştırın ve çalkalayıp yüzünüze uygulayın.





7- Yorgun ellerinizi ve ayaklarınızı elma sirkesi ile ovalarsanız el ve ayak masajı kadar faydasını görürsünüz.

8- Elma sirkesi kilo vermeye yardımcı olabilir. Günlük kilo kontrolü için iki çay kaşığı elma sirkesini yarım litre suya katın ve bu suyu gün boyunca yudumlayın.

9- 2009’da yayınlanan bir çalışmada, 12 hafta düzenli kullanılan elma sirkesinin, karın yağlarını yakarak bel çevresini daralttığı belirtilmektedir.





10- Elma sirkesi, tüm iç beden sisteminizi dengeler. Beden, sürekli bir denge durumuna ulaşmak için çabalamaktadır. Elma sirkesi bedenin sağlıklı alkali pH düzeyine erişmesi için yardımcı olur.

11- Bedenin pH dengesine yardımcı olmasının bir sonucu olarak, elma sirkesi toksin atıcı etki yapmaktadır. Araştırmalar kardiyovasküler dolaşımı geliştirdiğini ve karaciğeri temizlediğini göstermektedir.

12- Elma sirkesi; yorgunluk, unutkanlık, şeker yeme isteği gibi semptomlara yol açabilen mantar hastalıklarının tedavisinde de yardımcı olabilir.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …