Perşembe , 28 Mart 2024

Emekli Aylığı Artıyor…





Bakanlığın önünde 3 değişik senaryonun bulunduğu belirtilirken, planlamade kamu personelinin statüleri, aldıkları ücret ve emekli ikramiyeleri tablosu öneme alınıyor.





Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak gösterge planlamasi ile emekli ikramiyesinde yükselişin 40 bin lirayı geçeceği söyleniyor. Emekli aylıklarında da bin TL’nin üstünde bir artış olacak.





SON DAKİKA: 3600 EK GÖSTERGE İÇİN GÖZLER 10 MAYIS’TA
Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ile alakalı teknik çalışmaları mayısta bitirerek Meclis’e sunulacak duruma getireceklerini ifade etti. Milyonlarca çalışanın beklediği ek gösterge planlamasinin Meclis tatile girmeden önce temmuz ayında yasalaşması bekleniyor.





Öğretmen, polis, hemşire, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik üçüncü toplantı 10 Mayıs’ta yapılacak. Kamuda 4 milyon çalışanın gelirini etkileyecek planlamayla dengeler değişirken, personel rejiminde büyük dönüşüm yaşanacak.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …