Salı , 23 Nisan 2024

Emekli olmak isteyenlere güzel haber! Sistem değişti.. Emekli olmak için yapmanız gereken tek şey var!





Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren karar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin az önce açıkladı..
İşte emeklilik için tek şart
Emeklilik sistemine değişiklik geliyor. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren karar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilik sisteminde Bağ-Kur ile SSK arasındaki prim farkının giderileceğini açıklamıştı. Prim gün sayısı nasıl eşitlenecek? Maaş hesabı ne olacak? İşte EYT’linin emeklilik ve maaş hesabı…





Son dakika: Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili süreç devam ederken konunun Aralık ayı ile birlikte çözüme kavuşması bekleniyor. Milyonlarca kişi EYT için gün sayarken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ‘prim gün sayısı’ sorununa ilişkin çok kritik bir detayı açıkladı. “Prim gün sayısı nasıl eşitlenecek?” İşte emeklilikle ilgili yaşanan gelişmenin detayları…





Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı mensuplarının emekli olmak için bekleme süreleri ve prim gün şartları farklılık gösteriyor. Yine emekli maaşı hesaplanırken de farklı hesaplama sistemleri uygulanıyor.
Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK’lılar ile Bağ-Kur’lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkmış olacak. Burada prim eşitleme işlemleri giriş tarihine göre de değişecek. Buna göre de üç ayrı dönem ele alınacak.

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …