Cuma , 26 Nisan 2024

Emekliler Müjde Çifte Zam Geliyor





2022 EKİM AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI! Vatan’da yer alan habere göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre enflasyon ekim ayında yüzde 3,54 arttı. Enflasyon yıllık bazda artış yüzde 85,51’i buldu. Yılın ortasında yapılan zammın ardından Temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarını içine alan yılın ikinci döneminde dört aylık enflasyon yüzde 10,84 olarak gerçekleşti.





ÇİFTE ZAM GELEBİLİR Gözler TÜİK tarafından açıklanacak son iki aylık enflasyon rakamlarına çevrilirken 2022 kasım enflasyonu 5 Aralık’ta, 2022 aralık enflasyonu da 3 Ocak’ta açıklanacak. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin net zam oranları da bu tarihlerde açıklanan verilerle birlikte kesinlik kazanacak.





REFAH PAYI Buna enflasyon rakamına ek olarak emekliye yeni bir artış daha gelebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, emekli zammı ve memur zammı başta olmak üzere sosyal refah düzenlemeleri ile vatandaşın alım gücünü artıracak adımlar için hükümete talimatı verdi. Yapılacak düzenlemelerle enflasyonun refah kaybında yol açtığı tahribat kademe kademe giderilecek.





Ancak henüz refah payı düzeltmesi olup olmayacağı ise belirsiz. Refah payı için Cumhurbaşkanı yılbaşını işaret etmişti. Bu konuda tüm kesimlerde refah kayıplarını telafi edecek adımlar bekleniyor

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …