Cuma , 19 Nisan 2024

Emeklilere Ek Maaş





BES, kişinin aktif çalışma döneminde yaptığı tasarrufların, uzun vadeli yatırıma yönlendirilmesi ve kişinin emeklilik döneminde belli bir seviyede gelir elde etmesini sağlayan sistemdir. Bu sistem sayesinde kişi SGK’nın verdiği emekli maaşına ek olarak yeni bir gelir daha elde etmiş oluyor. BES, temelde kişinin tasarruflarının toplanması, değerlendirilmesi ve kişiye toplu ya da maaş şeklinde geri ödenmesidir.
Devlet Destekli
BES, aktif çalışma hayatındaki kişilerin hem tasarruf yapmasını hem de emeklilik dönemi için birikim yapmasını sağlıyor. Ayrıca sistem devlet tarafından da destekleniyor. Kişinin ödediği her taksitin yüzde 25’i kadarını da devletten katkı olarak yansıyor. BES’te herhangi bir ücret ödemeden farklı bir şirkete geçip emeklilik planı değiştirmek mümkün. Kişi fonlarını istediği gibi yönetebiliyor ayrıca BES fonları da vergiden muaf tutulmaktadır.



BES, ödemelerini kişi o anki bütçesine göre azaltabilir veya arttırabilir. BES, para biriktiremeyenler ve biriktirmekte zorlanan kişiler için harika bir yatırım aracı olarak değerlendirilebilir. Devletinde taksitlere yüzde 25 oranında katkı sağlaması BES’teki kişiler için oldukça avantajlı bir durumdur. Kişi yine bütçesini hesaba katarak BES’ten çıkış yapabilir.


Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …