Cuma , 29 Mart 2024

Emeklilere Müjdeli Haber! Ek Ödeme Yolda..!





Tüm dünyada yaşandığı gibi Türkiye’de de koronavirüs salgını ekonomik açıdan insanları zorlamaya devam ediyor. Özellikle geçimini sadece emekli aylığı ile sağlayan vatandaşlar aylardır hükümetten ek ödeme bekliyor. Emekli harici Sgk ve Bağkur’lu vatandaşların maaşlarına zam yapılması beklenen bayram ikramiyelerinin geciktirilmesi gibi durumlar emeklilerin beklentisini artırdı. Beklentilerine şimdi cevap bulan emeklilere devletten ek ödeme müjdesi geldi.
Emekli Maaşlarına Zam Geliyor



Emekli vatandaşlara yapılması gereken ödemeler ve yapılması gereken zamlar geciktirilip memur ve işçi sınıfına ödemelerin ve zamların tam yapılması ile aralarındaki ödenek farkı artmıştı. İntibak yasası ile kapanması düşünülen fark zaten uzun süredir sabırsızlıkla bekleniyordu. Sonunda beklenen müjde geldi ve emeklilere 355 TL zam yapıldığı ilan edildi.
Emekli Maaşları Artış Gösterecek



Bağ-kur ve SSK çalışanı olan vatandaşların taleplerini karşılamak üzere Anayasa Mahkemesi bir talep kararı almıştı. Bu talebe göre 2000 senesinden önce emekli olan kişilerin maaşlarına yapılan zam ile 2000 senesinde emekli olan kişilerin maaşlarına yapılan zammın aynı olması isteniyordu. Anayasa Mahkemesi’nin bu talebi onaylanırsa 2000 yılında emekli olan vatandaşların maaşına 50 TL ile 355 TL arası ek ödeme yapılması planlanıyor. 2000 senesinden sonra emekli olanların maaşları ise tekrar hesaplanacak. Anayasa Mahkemesi’nin bu talebi kabul görürse 5 milyon emeklinin ek ödeme alacağı öngörülüyor.
Emekli Olan Herkese Her Ay Ek Ödeme Yapılacak



İntibak zammı ileri sürülerek memur emeklileri tarafından talep edilen zam, genel toplantıda toplu sözleşme imzalama esnasında memur-Sen aracılığı ile tartışmaya açıldı. Anayasa mahkemesinin de talep etmesi ile beraber memur emeklisi vatandaşların talepleri kabul edilir ise çalışılan kurum farkından dolayı doğan maaş farklılıkları son bulacak. Maaş eşitliği 5 milyon emekli vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Her ay standart ödemelerine ek olarak 50 TL ile 355 TL ekstra ödeme alacak emekli vatandaşlar gelişmeleri yakından ve dikkatle takip ediyor. Konunun lehlerine sonuçlanması için sendikaya da baskı yapan emekliler herkesin eşit maaş alması için ellerinden geleni yaparak haklarını savunmaya çalışıyorlar.


Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …