Perşembe , 28 Mart 2024

Emeklilik talepleri ve yıllık izinleri durduruldu, sağlık çalışanlarına istifa yasağı geldi…





Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarına istifa yasağı getirdi. Sağlıkçılarının yaş haddi ve malulen hariç, emeklilik talepleri ve yıllık izinler durduruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine “Personel İşlemleri” hakkında genelge gönderildi. Genelgede, koronavirüs sürecinde istifa taleplerini kabul edilmeyeceği belirtildi. Ayrıca yaş haddi ve malulen hariç, emekli işlemlerinin tahsis edilmeyeceği bildirilirken, yıllık izinler ise durduruldu.



SAĞLIK PERSONELİNİ KORUMAK AMACIYLA DÜZENLEMELER YAPILDI Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen koronavirüs salgını ile mücadelenin kesintisiz, etkin, yayılımının önlenmesi ve salgınla mücadelede görev yapan personeli olası riske karşı koruyabilmek amacıyla, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere yönelik olarak birtakım düzenlemeler yapıldığı ve uygulamaya konulduğu belirtildi.


Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …