Cuma , 19 Nisan 2024

Emeklilikte yeni dönem! Resmen değişti 12’ye çıkarıldı ve.





Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme. Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmen değişti. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te değişikliğe gidildi. Bireysel emeklilik hesabındaki birikimin ve ödenen katkı paylarının fonlar arasındaki dağılım oranları veya tutarlarında bir yılda yapılabilecek değişiklik, 6’dan 12’ye çıkarıldı. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli,





“BES’te yeni bir döneme adım atıyoruz. BES, güncel piyasa koşullarına uygun ve esnek bir yatırım aracına dönüşüyor” dedi.Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca (SEDDK) Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklikle emeklilik yatırım fonlarının merkezi elektronik platform olan Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu’nda (BEFAS) alınıp satılabilmesi için gerekli şartlar belirlendi.





SEDDK’nin Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmeliğin 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılırken, bakanlık, elektronik iletişim aracı ve kalıcı veri saklayıcısını ve kurulu tanımlayan (b), (m), (ö) ve (t) bentlerinde değişikliğe gidildi. Aynı fıkraya Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu’nun (BEFAS), İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ tarafından işletilen emeklilik yatırım fonu paylarının alım satımının yapılacağı merkezi elektronik platformu, kurumun ise Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunu tanımladığı yeni bentler olarak eklendi.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …