Çarşamba , 24 Nisan 2024

En düşük emekli maaşı 1 Mayıs’tan sonra b’akın ne kadar olacak Canlı yayında açıklandı.





Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşlarına ilişkin kritik bir açıklamada bulunmuştu. Bakan Bilgin Temmuz ayını işaret ederek, ‘Bir sürprizimiz olacak’ dedi. Bilgin, detayları ise 1 Mayıs’ta açıklayacağının bilgisini paylaşmıştı. Bununla beraber ‘Maaşlara ne kadar zam gelecek?’ sorusu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. En düşük emekli maaşıyla ilgili CNN Türk’te canlı yayında açıklama geldi.





14 milyona yakın emekliyi ilgilendiren yeni gelişme. Emekli ve memur maaşları, Ocak 2022’de sosyal refah düzenlemesi yapılması ile arttı. Yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 2.500 TL’ye yükselirken, memur ve memur emeklisinin zam oranı ise 30,95’e yükselmişti. Bununla berber geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.





Bakan Bilgin, “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım” demişti. Peki, ‘En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?’ konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya canlı yayında rakam verdi.

Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …