Cuma , 29 Mart 2024

En yetkili isim bunu tüketin





Covid 19 testi pozitif çıkanlar için, diyetisyen Pakize Gizem Akgül, tıbbi tedavilerini destekleyici besinleri tek tek sıraladı. Akgül, Sıvı tüketimine dikkat edip, serotonin düzeyini artıran gıdalar tüketin, kaliteli uyku, C vitamini içeren gıdalar, omega 3 desteği, 1 bardak kefir, besin hijyeni, pişirme yöntemleri, çok tuzlu ve hazır gıda tüketiminden kaçınıp, 1 diş sarımsak yiyin dedi. Akgül Tedavi sürecinde olan hastaların sıvı kaybı önlenmeli, evde tedavi gören hastaların özellikle su tüketmeleri çok önemli! Günlük su ihtiyacınızı kilogram başına 30 ml olarak hesaplayabilirsiniz. Günde 8 10 bardak su mutlaka tüketilmeli. Evde çok fazla çay ve kahve tüketiminden kaçınılmalı, bu gibi içeceklerin fazla tüketimi sıvı ihtiyacını daha da arttırabilir.



Günlük sıvı ihtiyacınızın karşılanıp karşılanmadığını anlamak için idrar renginizi gün içinde takip edebilirisiniz, idrar renginin gün içinde açık renge dönmesi sıvı tüketiminizin iyi olduğunu gösterebilir. Özellikle yaşlı bireylerde dehidratasyon, hastalıkların ilerlemesine neden olabilir” dedi. SEROTONİN DÜZEYİNİ ARTIRIN Diyetisyen Pakize Gizem Akgül “Covid -19 tedavisi ve izolasyon süreci nedeni ile uzun süre dışarı çıkamamak, sevdiklerimizden uzak kalmak, hastaların daha depresif ve mutsuz hissetmelerine sebep olabiliyor. Mutluluk hormonunun salınımını destekleyecek, serotonin üretimi için gerekli olan triptofanı yüksek oranda içeren bazı besinler; muz, ananas, erik, fındık, süt, hindi, ıspanak ve yumurta olarak sıralayabiliriz. Bu gıdalar kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur” diye konuştu.


Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …