Cuma , 29 Mart 2024

Engelli Diye Oğlunu Sokağa Terk Etti. 12 Yıl Sonra Bakın Ne Oldu






Engelli Diye Oğlunu Sokağa Terk Etti. 12 Yıl Sonra Bakın Ne Oldu
İşte binlerce insanın hikayesini okuyunca gözyaşlarını tutamadığı o genç çocuk! Gabe Adams’ın doğuştan kolları ve bacakları yok. Annesi sırf bu yüzden oğlunu sokağa terketti. Gabe sokağa terkedildiğinde henüz birkaç günlüktü ve Brezilya’daki bir kimsesizler yurduna götürüldü. Orada her gün yatağında boylu boyunca yatıyordu. Gabe’in durumu nedeniyle kimse onu evlat edinmek istemiyordu. Ancak karşısına öyle temiz yürekli bir kadın çıktı ki…ABD’nin Utah eyaletinde ikâmet eden Janelle Adams, Gabe’in hikayesine markette konuşurlarken kulak misafiri oldu.
Zavallı çocuğun halini duyan kadın bir şeyler yapması gerektiğine karar verdi.Kadın, zavallı çocuğu düşünmeden edemiyordu. Gabe’in kimsesizler yurduna ait olmadığını biliyordu. Sancılı geçen evlat edinme prosedürleri sonrası Gabe ABD’ye doğru yola çıktı.Çocuğu hava alanında karşılayan Janelle ve eşi Ron, görür görmez çocuğun pırlanta gibi olduğunu anladılar.




12 yaşındaki çocuğu biyolojik annesi sokağa terk etmişti. Gabe engeline rağmen diğer çocuklar gibi bir hayat sürdürmeye çalışıyor. Evlat edinen aile ise onu kendi çocuklarından ayırmıyor.
Gabe kendi kendine hareket edebiliyor, kıyafetlerini giyebiliyor, yüzebiliyor, yemek yiyebiliyor, saçlarını tarayabiliyor ve hatta merdivenleri tırmanabiliyor.
Gabe, “Yapabiliyorum. Hem de hiç zorlanmadan yapabiliyorum.” dedi.
Evlat edinen aile Gabe’in kendi ayakları üstünde durmasını ve başkalarına bağlı olmamasını istediği için çocuğun bunları tek başına yapmasına izin veriyorlar.
Gabe’in babası, “Gabe’in özgür bırakmak ve kendi istediği yaptırmak her zaman asıl hedefimiz oldu. Böylelikle kendini farklı hissetmeyecekti” dedi.
Ayakları ve kolları olmadan yaşamak çocuğu zorlasa da belli etmemeye çalışıyor. Gabe, yüzmeye bayılıyor ve her gün merdivenlerden aşağıya inip yukarıya çıkarak kaslarının sağlıklı kalmasını sağlıyor.
Aile, onu kimsesizler yurdunda çaresiz ve bir başına bıraktı
Bırakmamak için Gabe’i evlat edindi. Ancak görünüşe göre, Gabe onların hayatını değiştirdi. Aileye, hayatta neyin önemli olduğunu ve asla vazgeçmemeyi öğretti.
Hayata bir adam geride başlamasına rağmen çocuğun hayata sıkı sıkı sarılması sanırım sizi de etkilemiştir. Gabe, bize hiçbir şeyin imkansız olmadığını kanıtladı. Hikayeyi arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.

Sonraki Haber

Yolcu otobüsü köprüden uçtu

Yolcu otobüsü köprüden uçtu Yolcu otobüsü köprüden uçtu! Çok sayıda ö’lü ve yaralılar var. Allah …