Cuma , 29 Mart 2024

Erdoğan’dan, flaş ‘Sedat Peker’ açıklaması…





“NEYMİŞ MİLLET AÇMIŞ” Şimdi bakıyorsunuz, sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara. Durmadan hep iftira. Neymiş millet açmış. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları, buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa bütün imkanlarımızı seferber ederek bunları yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda en ufak bir aksama söz konusu değil.





Yapılandırma ise bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Biliyorsunuz nankörlük parayla değil. Onlar yine nankörlüğe devam ediyorlar. Varsın devam etsinler. Milletimizden elhamdülillah gayet güzel teşekkürler mesajları alıyoruz. Bunlar çıkmış millet aç diyor. “ALİYEV’LE BİRLİKTE İZLEYECEĞİZ” Önümüzde İtalya – Türkiye maçı var. İnşallah Roma’dan milli takımımız şöyle başarıyla dönmesi halinde, biz de Azerbaycan’da ikinci başı Aliyev’le birlikte izleyeceğiz. Bizim gençliğimizde spor denince futbol, voleybol, basketbol, karate gibi spor dalları gelirdi. Bugün artık spor ve sporcu kavramları çok farklı boyutlar kazandı. ÇEVRECİLİK Parti kürsülerinden yalan ve iftiraları ısrarla tekrarlayarak çevrecilik olmaz.





Ülkenin ve milletin hayrına her projeyi çevre bahanesiyle engellemeye çalışarak çevrecilik yapılamaz. Çevrecilik, daha önce üstlenen işleri durdurmak hiç değildir. İstanbul’u ve benzer sıkıntıların yaşandığı bu tür insafsızlıklara terk etmedik. Etmeyeceğiz. “YA BU OTOBANLAR, BUNLARI KİM YAPTI YA?” Değerli kardeşlerim, az önce Sayın Kılıçdaroğlu’nu dinlediniz, yandaşlarını dinlediniz. ‘Bir eserleri var mı?’ diyorlar. Diyoruz ya, gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Çünkü onların kalpleri mühürlüdür. Bu kadar açık, her şey ortada. Git, Yavuz Sultan Selim’den geçiver. Marmaray’dan geçiver. Avrasya’dan geçiver. Ankara, İstanbul… Ya bu otobanlar, bunları kim yaptı ya? Biz yaptık. Ankara’daki havalimanını kim yaptı ya, bunu da biz yaptık. Aynı şekilde Çanakkale Havaalanı, bu dönemde bizim bir eserimiz. Bunlar Doğu’ya falan gitmezler zaten, salon sosyeteleri oldukları için oralara uzanamazlar. “BUNLARIN NEYİNİ ANLATAYIM YA?” Senin hastane hayatını biliriz biz, SGK’nın başındayken orayı nasıl çökerttiğini biliriz. Biz bu hastaneleri yaparken, bize bu hastanelerin niçin yapıldığını soruyor. İnsanımızın sağlığı için.





Dikkat et, bu hastaneler şehir hastanesi. Senin SGK’nın başında olduğun dönemde serum yoktu serum. Afedersiniz tuvaletler kan revan içindeydi. Savaş Ay bunları bir programda gayet güzel bir şekilde dile getirmiştir. Bunların neyini anlatayım ya? MÜSİLAJ SORUNU Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız hemen harekete geçti. Suyun altından ve üstünden alınan numuneler TÜBİTAK’ta incelenmeye başlandı. Son yılların en geniş katılımlı çalıştayı Kocaeli’nde düzenlendi. Deniz temizliğine ilişkin genelge, Marmara’daki illerimize gönderildi. Temizlik çalışmaları başladı. Kıyılarımızı bu tehditten korumak için yürütülecek çalışmaların, bilimin desteği ve katkısıyla yürütülmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Kendilerinden bilgi alacağız. Marmara Denizi’nin tamamını koruma alanı ilan ederek, atık su arıtma sistemlerimizi en ileri düzeye taşıyarak Marmara’yı temizleyeceğiz. Meclis grubumuz bu konuda araştırma komisyonu kurulması için gereken girişimleri başlattı. Gözbebeğimiz olan Marmara’yı, İstanbul’u Silahtarağa’daki arıtma tesisinin yapımını törenle durduran, en temiz ulaşım aracı olan metroların inşaatını toprakla kapatan,





Küçükçekmece’nin derelerini bakterilere teslim eden, pek çok yerde çöp toplamaktan bile aciz olan, her tarafından basiretsizlik akan bir zihniyete biz bu ülkeyi terk edemeyiz. KANAL İSTANBUL Kanal İstanbul’un inşasına başlıyoruz. Kanal İstanbul’u depremi tetikleyeceğinden, susuzluğa yol açacağına kadar nice zırvayla engellemeye çalışanlar önce bu şehre karşı asgari görevlerini yerine getirsinler. Biz hayırda yarışmayı sürdüreceğiz. Çevre bir propaganda aracı değil, bir inanç ve gayret meselesidir. Ülkemizi yeşiliyle, ağacıyla, atığıyla, arıtmasıyla tertemiz hale getiriyoruz. . Havamızı, suyumuzu, topraklarımızı kirlilikten korumak için nasıl mücadele ettiysek, inşallah siyaseti de kirli ellerin, kirli niyetlerin operasyon aracı olmaktan kurtaracağız. “2023 ÇOK ÖNEMLİ” Bunun için 2023 çok önemli. Bütün gücümüzle dünya 5’ten büyüktür demeye. Kendimiz, dostlarımız ve tüm mazlumlar için, adaleti ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz. Esasen Türkiye olarak içerisinde yer aldığımız her platformda aynı yaklaşımı sergiliyoruz. Pazartesi günü iştirak edeceğimiz NATO zirvesinde, gündemimizdeki meseleleri muhataplarımızla ele alacağız. Herhangi bir geri duruş asla olmayacak.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …