Cuma , 29 Mart 2024

Erdoğan’dan Şok Açıklama: Haç İle Hilal’in Savaşı Başladı!






Avusturya’nın imamları sınır dışı etme kararını değerlendiren Erdoğan, “Bu bir Haçlı-Hilal savaşına gidiyor. Batı dünyası bu adamlarına çeki düzen vermesi lazım.” dedi.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul- Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeği sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avusturya’daki cami krizi için, “Bu bir Haçlı-Hilal savaşına gidiyor. Batı dünyası bu adamlarına çeki düzen vermesi lazım. Eğer çeki düzen vermezlerse bu iş başka yere gidebilir. Siz bunu yaparken biz boş mu duracağız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Avrupa da camilerimizi kapatmanın hesapları içinde. Bu nereye gidiyor, korkuyorum bir haçlı-hilal savaşına doğru, bu Avusturya Başbakanının attığı adımlar dünyayı buraya götürüyor. Onun için de Batı dünyası bu adamlarına çekidüzen vermesi gerekir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Sivil İrade Platformu tarafından Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde düzenlenen iftar programına katıldı. Programın yapıldığı salona giriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve vatandaşlar ezanın okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı.




“Avusturya Başbakanının attığı adımlar dünyayı haçlı-hilal savaşlarına götürüyor”
İftar programı kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklal mücadelesini aynı heyecanla yaptık ve Cumhuriyetimizi aynı heyecanla kurduk. Tek tipçi bir anlayış türedi, tek parti dönemi Cumhuriyet Halk Partisi kendi değerlerine yabancı, mensubu olduğu medeniyete düşman faşist zihniyeti milletimize zorla başka bir yörüngeye sokmaya çalıştı. Camilerimiz yıkıldı, ahırlara çevrildi ve medreseler yok edildi.
Zaten İslami ilimleri anlatmak mümkün olmaz hale geldi. Bu anlayış yeri geldi dine cephe aldı, adeta savaş ilan etti. Avusturya Başbakanından o zamandaki zihniyetin ne farkı var. Avrupa da camilerimizi kapatmanın hesapları içinde. Bu nereye gidiyor, korkuyorum bir haçlı-hilal savaşına doğru, bu Avusturya Başbakanının attığı adımlar dünyayı buraya götürüyor.
Onun için de Batı dünyası bu adamlarına çekidüzen vermesi gerekir. Bunlar çekidüzen vermezse, bu hesaplar farklı bir şekilde yapılacak. Bizim din adamlarımızı dışarıya atacaklarmış. Siz yaparsınız da biz boş mu dururuz” dedi.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …