Salı , 23 Nisan 2024

Erken Emeklilik İçin 2 Büyük Fırsat





BİR YIL ERKEN EMEKLİ OLARAK 12 MAAŞ FAZLA ALMA ŞANSI BULUNUYOR Borçlanmak için SGK’ya o günlerin parası yatırılıyor ve prim elde ediliyor. Dolayısı ile kadınlar çalışmadan 6 yıllık prim kazanabilirken erkeklerdeyse bu durum 18 ayı bulan askerliklerini borçlandıklarında 1 yıl erken emekli olarak 12 maaş fazla alma şansını elde etmiş oluyorlar.





EMEKLİ MAAŞI İÇİN KATKI SAĞLAMIŞ OLUYOR Bu borçlanmalar ise ne zaman istenirse gerçekleştirilebiliyor. Yani emeklilik yaşınız geldiği takdirde yapabileceğiniz gibi şimdiden de borçlanma yapabilirsiniz. Ne kadar erken borçlanırsanız o kadar daha az ödeme imkanınız bulunuyor. Çünkü söz konusu olan bu borçlanmalar yürürlükteki asgari ücret üstünden hesaplama işlemine alınıyor





Dolayısıyla şimdi Aralık ayı sonuna dek borçlananlar Ocak ayında asgari ücret artacağı için en az yüzde 25 daha karlı olacak. Bu borçlanmaların bir başka katkısı ise vergi anlamında oluyor. Pek çok sigortalının bilmediği bu avantaj için borçlanmaları çalışırken yapmak zorunlu VERGİ KAZANCI VAR Gelir Vergisi Kanunu’na göre ücretliler, borçlanma için SGK’ya yapılmış olan prim ödemelerini gelir vergisi matrahından indirme imkânını ellerinde bulunduruyor. Bu borçlanmaları ücretten kesilerek yaptığınızda o aya ait gelir vergisi matrahında gider olarak yer alabiliyor. Ödeme toplu bir şekilde yapıldığı takdirde ise ödenen tutar aylara bölünerek ücretlerin vergiye tabi matrahından indirilebiliyor.




Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …