Cumartesi , 20 Nisan 2024

ESKİ EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT! VERİLEN SÜRE BİTİYOR





Ehliyeti olanlar dikkat! Hemen başvurun çünkü eski tip ehliyetleri yenileme işlemleri için verilen süre dolmak üzere. Nüfus müdürlüklerine başvurarak yenileme işlemlerini yapayan kullanacılara ise para cezası uygulanacak. Peki eski ehliyet nasıl yenilenir? Yeni tip çipli ehliyet için gerekli belgeler neler ve ehliyet yenileme süresi ne zaman sona eriyor? Ehliyet yenileme ile ilgili merak edilen tüm bu soruların cevapları haberimizde…





Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgelerinin yenilenmesi kararlaştırılmıştı. Yeni sürücü belgeleri 1 Ocak 2016’dan itibaren dağıtılmaya başlandı.
Hemen başvurun, süre doluyor





1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alan eski tip sürücü belgeleri için yenileme süresi ise 31 Aralık 2022’de sona eriyor. Ayrıca bu tarihe kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak yenileme işlemlerini tamamlamayan sürücüler 15 TL olan değiştirme ücretinden yararlanamayacak. Yeni çipli ehliyet için sürücü belgesi harcı, değerli kağıt bedeli ve vakıf ücretini ödemek zorunda kalacak.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …