Cuma , 19 Nisan 2024

Et yiyen dev çekirge görenleri hayretler içinde bıraktı





Çiftçilerden Süleyman Öner ise “Haberlerde ilk duyduğumuzda inanmamıştık dev çekirgelerin et yediğini. Bizde de bugün et vardı ve eti dev çekirgeye uzatınca hemen yemeye başladı ve şaştık kaldık. Arkadaşımla etçil olduğunu gözlerimizle görünce anladık. Bunlara kimse zarar vermesin. Çiftçi kardeşlerimizin ve herkesin inanması için videoya çektik. Çiftçi kardeşlerimize buradan sesleniyorum. Bu dev çekirgeler bahçelere ziyan vermez, bunlar etçildir” şeklinde konuştu.





Bağ ve bahçe işlerinde çalışan çiftçilerden Tahsin Kaya da “Her gün biz bahçe işlerinde çalışmak için buraya gelip gündelik işlerimizi yapıyoruz.





Burada nane, domates, biber sulamasını yaparken dev bir çekirge gördük. Televizyonlarda ve internette bunların etçil olduğunu az çok biliyorduk. Biz zannediyorduk ki bu dev çekirgeler yeşillikle besleniyor. Ama televizyon ve internetten bunların etçil olduğunu öğrenince biz de merak oldu. Bizde burada mangal yakmıştık ve eti verelim bakalım yiyecek mi diye düşündük ve eti verdik, baktık eti yedi. Şaşırdık kaldık” ifadelerini kullandı.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …