Cuma , 29 Mart 2024

Ev kadınına Emeklilik





Ev Hanımlarına ve Part-Time Çalışanlara Emeklilik Müjdesi! Son Tarih 31 Ağustos Son dakika gelen habere göre, yapılandırma fırsatından isteğe bağlı kapsamında primini kendi yatıran ev kadınları ile kısmi süreli çalışanlarında faydalanabileceği bildirildi.





Milyonların nefes aldığı barış yasasıyla birlikte ev kadınlarından kısmi çalışanlara kadar geniş bir kesimi ilgilendiren ‘isteğe bağlı, topluluk sigorta primlerine dair borçlar’ da yapılandırılacağı bildirildi. Yapılandırma kanunu, Nisan 2021 tarihinde ve önceki aylara dair olup başvuru tarihi itibari ile ödeme fırsatını ortadan kalkmayan isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primlerinin de yapılandırılmasına olanak vereceği belirtildi.





İsteğe bağlı kapsamında sigortasını başlatan fakat primini yatıramayanların 1 sene süreleri bulunuyor. Bu süre içerisinde primlerin yatırılmaması durumunda sigortalılık süresine sayılmıyor. Bu kapsamda olan ev kadınları 12 aylık dönemde ödenmeyen primleri için yapılandırmaya başvurup taksit olanaklarından yararlanabilir. Bu ay başvuranlar geçtiğimiz sene Ağustos ayından sonraki, Ağustos’ta başvuranlar da Eylül ayından sonraki döneme ait prim borçlarını yapılandırabilecek. Borcun meydana geldiği tarihteki ana para tutarını enflasyon farkı ile peşin veya taksitle ödeme fırsatı bulunuyor. Peşin ödeyenlerin enflasyon farkının %90’ı silinecek. Bu kapsamda olup da yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin de 30 Ağustos tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …