Cumartesi , 20 Nisan 2024

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde: SGK sıfır faizli kredi desteği veriyor! Asgari ücret detayı dikkat çekiyor





TOKİ ucuz konut kampanyasının ardından farklı yollarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) müjdeli haber geldi. Konut kredisi faizlerinin zirve yaptığı bu dönemde SGK sıfır faizli konut kredisi fırsatına devam ediyor. İşte konunun detayları…





Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) paylaştığı son verilere göre konut kredisi faiz oranları son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Konut kredisi faizlerinin tavan yaptığını gören vatandaşlar ise tam ev sahibi olma hayallerinden vazgeçecek iken, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) müjdeli haber geldi. Konut kredisi faizlerinin zirve yaptığı bu dönemde SGK sıfır faizli konut kredisi fırsatına devam ediyor. Vatandaşlar ise SGK sıfır faizli konut kredisi detayları için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor.





SGK sıfır faizli kredi desteği veriyor
SGK’nın sıfır faizli kredi desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınacak hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası’na başvurulması gerekiyor. Kredinin miktarı 2022 yılı için 241 bin lira olarak belirlendi. Kredinin geri ödemesi, hak sahibinin her türlü tazminat dahil almakta olduğu maaşının 1/4’ü tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca kesilmesi suretiyle yapılıyor.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …