Perşembe , 25 Nisan 2024

Ev ve araba sahibi olanlara kötü haber…





Evi ve arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ev ve arabası olan milyonlara kötü haber geldi. Kasko fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. Araba ve konut sigortası fiyatları fırladı Kaza, yangın gibi çeşitli durumlarda mal sahibinin zararını karşılamaya yarayan Kara Taşıtları Sigortası (Kasko) ve konut sigortasının fiyatları, son aylarda adeta fırladı.





Şirketler arasında 2 bin liradan fazla farklar görülebilir. Araç değerleri de kasko fiyatlarını etkiliyor. Son dönemde sık zamlar sebebiyle sektörde, bütün sigorta kalemlerinde, aynı firma aynı ürün için 24 saatte bile fiyat artırabiliyor. İşte evi ve arabası olan milyonları ilgilendiren kasko fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar…





Fiyatlardaki artış, geçen yıla göre kaskoda yüzde 50’yi, konutta yüzde 300’ü buldu. Astronomik artışın sebepleri tartışılırken, Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Ayhan Çalık neden artış olduğunu açıkladı. Çalık “Kaskonun arkasında çok ciddi bir hesap var. Her arabanın ve her şoförün kaza istatistiği tutuluyor. Bunlar üzerinden hesap yapılıyor. Son dönemde artan parça fiyatları ve işçilik de sigorta fiyatlarına yansıyor. Daha önce kaza yapmamış, indirimleri devam eden kişilerin kaskosu çok artmadı. Kaza sayısı yüksek, ‘riskli sürücü’ dediğimiz kişilerin kasko fiyatı artmış durumda” değerlendirmesinde bulundu.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …