Cuma , 29 Mart 2024

EVDE DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMİ





KABARTMA TOZU İLE ELMA SİRKESİ :Bir kaseye biraz kabartma tozu koyun. Macun kıvamına gelmesi için yeterli miktarda elma sirkesi ekleyin ve karıştırın. Elma sirkesi lekeleri çıkarmak ve dişleri beyazlatmakta etkilidir. Dişlerinizi nazikçe fırçalayın. Bir ay boyunca haftada bir kez tekrarlayın.





ZERDEÇAL: Bir çay kaşığı zerdeçal, yarım yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir veya iki damla nane esansiyel yağını bir kaba koyup karıştırın. Nazikçe dişlerinizi fırçalayın. Üç ila beş dakika bekletip ağzınızı su ile çalkalayın.





MUZ KABUĞU İLE DİŞ BEYAZLATMA: Muz kabuğu, diş minesini yeniden canlandıran ve gülüşünüze parlaklığı geri kazandıran magnezyum, manganez ve potasyum açısından zengindir. Taze muz kabuğunun beyaz kısmını dişlerinizin üzerine sürün. Muz kabuğunu kullandıktan sonra dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez tekrarlayabilirsiniz.





ÇİLEK EZMESİ: İki veya üç büyük çileği ezip bir macun haline getirin. Çilek ezmesini dişlerinize diş fırçası yardımıyla uygulayın. Üç ila beş dakika arası bekletip ağzınızı suyla çalkalayın. Bu karışımı haftada bir kez kullanın.kaynak:yeniakit.com.tr ÖNEMLİ NOT:Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.Her türlü sorununuzda öncelikle doktorunuza danışınız.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …