Cumartesi , 20 Nisan 2024

EVDEN ÇIKMAYIN ÇAMUR YAĞACAK






Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı beklendiğini açıkladı. Özellikle Şanlıurfa ve Mardin’in güney kesimlerinde, toz t*aşınımıyla hava kalitesi ve görüş mesafesi düşüşünün beklendiği belirtilen açıklamada, yağmur alan yerlerde çamur yağışı gibi olumsuzluklara karşı dik*katli ve te*dbirli olunması istendi.




“C*İDDİ SAĞLIK SO*RUNLARI OLUŞTURABİLİR”
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi G*öğüs Hastalıkları ö*ğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, bugünden itibaren etkili olacak t*oz fı*rtınasının ya*ğmur yağan yerlerde ki*rliliğe neden olma dışında c*iddi sağlık sorunları oluşturabileceği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Şenyiğit, “Sahra Çölü’nden gelen toz fırtınasının Türkiye’yi etkisi altına alması bekleniyor. Aynı zamanda yağmur da bekleniyor. Dolayısıyla yağmur yağdığı zaman bu toz fırtınası maalesef yeryüzüne çamur olarak s*irayet edecektir. Bu durum arabalarda ve belli yerlerde kir*lilik yaratma dışında aynı zamanda sağlık için önemli sorunlar oluşturabilir.




“1-2 GÜN EVDE KALMAK F*AYDALI OLUR””
Yağmur yağan yerlerde yağmurla beraber bu t*ozun aşağı inmesi ve etkisinin geçmesi, diye bir şey düşünülebilir ama öyle değildir. Bu toz fı*rtınası ya da tozun o bölgede birikmesi bazen uzun süreli, yağmurdan sonra da devam edebilecek şekilde kendi etkisini gösterebilir. Onun için yağmurdan sonra açık bir hava bile olsa en az 1-2 gün evde kalmanın çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum. Kar yağışında toz bulutu etkisini daha da azaltacak ama bu demek değildir ki bu zararsızdır.



Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …