Perşembe , 28 Mart 2024

EVDEN ÇIKMAYIN ÇAMUR YAĞACAK






Kar yağışı olan yerlerde de h*astaların çok dikkat etmesi gerekiyor. Her ne kadar toz fırtınası etkisini azaltsa bile kar nedeniyle oluşan soğuk havayla birlikte hastalar üzerinde etkili olacak. Hastaların aynı şekilde dik*katli olmaları gerek” diye konuştu.




“HASTALIĞINIZ T*ETİKLENEBİLİR”
Yağmur yağmayan yerler için de uyarılarda bulunan Prof. Dr. Şenyiğit, özellikle KO*AH, a*stım, solunum yolu hastalığı ve a*lerjisi olanların kapı ve pencereleri açmamaları gerektiğini söyledi. Tozun ak*ciğere girmesiyle kendi ha*stalıklarının te*tiklenebileceğini belirten Ş*enyiğit, “Yağmurun olmadığı yerlerde to*z fırtınası olduğu zaman, tabi bunun derecesi çok önemli, özellikle gö*zün görmeyeceği şekilde, çok yo*ğunsa sağlığa etkisi daha fazlayken, daha az toz hareketi de sağlığa daha az zarar verebilir. Ne yapabilir bu? Özellikle astımı olan, KO*AH’ı olan, so*lunumsal hastalığı olan ve a*lerjik hastalığı olan kişilerin çok dikkatli olmaları gerekiyor.




Bu tozun burundan veya ağızdan a*kciğere girmesiyle kendi h*astalıkları te*tiklenebilir. Onun için o hastalardan rica ediyorum; bu tür durumlarda eğer t*oz fırtınası varsa mümkünse dışarı çıkmayın, havanın güzelliğine k*anmayın; çünkü hastalığınız te*tiklenebilir ve a*tak geçirebilirsiniz. Evde kalmanızın çok büyük faydası var. Toz yoğunluğunun çok fazla olduğu yerlerde mutlak surette dışarı çıkılmaması lazım; kapıların kapatılması, pencerelerin kapatılması lazım ve havalandırmanın yapılmaması lazım” dedi.



Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …