Cuma , 29 Mart 2024

Evinizde Sürekli Sirke Bulundurmanız İçin 15 Sebep…






Sirkenin kullanım alanları birçok kişi tarafından eksik biliniyor. Bir veya iki kullanım alanları bilinir fakat bir çok farklı kullanım alanları bulunmakta. Sirke, rahatsızlıkların önlenmesinde etkilidir ve hastalıklar ile mücadele eder, vücut sağlığınıza katkı sağlar.

Elma sirkesini suyla karıştırıp içeriz, bu çok yaygın kullanım şekillerinden biridir, Tadı pek güzel değildir fakat vücudumuza harika fayda sağlar.

Elma sirkesinde A ve B vitamininin yanı sıra faydalı yağ asitleri ve mineraller bulunmakta. Metabolizmayı düzenler, cildinizin yenilenmesine katkı sağlar ve alerjilere karşı etkilidir. Solunum yolu hastalıklarında da yardımcı bir etkiye sebep olur.

1- Vücudu Güçlendirmekte: Kocakarı ilacı olarak bir köşeye atılan doğal besinler ile devamlı doktora gitmekten, sık sık hasta olmaktan kurtulabilirsiniz. Bu doğal besinler tabi ki tıbbi ilaçların yerini tutmaz fakat vücuda olan faydalarından dolayı yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Ayrıca elma sirkesi bakterilerle mücadelede birebirdir. Balla tatlandırılmış ve suyla seyreltilmiş bir şekilde elma sirkesi tüketmeyi asla ihmal etmeyin. Gargara şeklinde de kullanabilirsiniz.

2. Mide ekşimesi karşı: Mide asidi yemek borusuna temas ettiğinde mide ekşimesi şeklinde tarif edilen bir rahatsızlık ortaya çıkmaktadır. Sirke ise sindirime sağladığı yarar ile mide asidinin daha az salgılanmasına yardımcı olur ve mide ekşimesinden kurtulursunuz. Birkaç çay kaşığı kadar olan sirkeyi bir bardak suya ekleyin ve bu şekilde için.

3. Burun tıkanıklığına karşı: Kalsiyum, magnezyum, B ve E vitaminleri açısından zengin olan Elma Sirkesi, alerjiye ve burun tıkanıklığına fayda sağlar. Bakterilerle de mücadele etmektedir. Eğer burun tıkanıklığı sorunu ile karşılaşıyorsanız, bir yine bir bardak suya birkaç damla sirke ekleyin ve bu şekilde tüketin. Faydasını göreceksiniz.

4. Kepeklere karşı: Sirke’deki asit, saçlarınızda oluşan kepeklerin yok edilmesini sağlar. Bir sprey şişesine su ile birlikte koyun ve saçınıza püskürtün. Daha sonra 15 dakika kadar havluya sarılmış bir şekilde bekletin. 15 dakika sonra da yıkabilirsiniz.

5. Kramplara karşı etkili: Geceleri bacağınıza sık sık kramp giriyorsa, vücudunuzda yeterince potasyum yok demektir. Elma sirkesinde ise bolca potasyum vardır. 2 çay kaşığı elma sirkesini 1 çay kaşığı bal ile beraber bir bardak ılık suya ilave edin ve için.

6. Cilde faydalıdır: Antiseptik etkisi ile sirke enfeksiyonlara karşı etkilidir. Kaşınan ve yanık cildi yumuşatır. Pamuğa birkaç damla sirke damlatın ve rahatsız olan bölgeye uygulayın. Ayrıca sirke akneye de iyi gelmektedir.




7. Siğillere karşı: Vücudunuzda çıkan siğillere karşı da kullanabilirsiniz. Su ve sirkeyi karıştırıp pamuğa damlatın ve çıkan yere uygulayın. Siğil elinizde veya ayağınızda çıktıysa su ve sirke dolu bir leğende elinizi ya da ayağınızı 20 dakika bekleterek siğilden kurtulabilirsiniz. Günde bir kez uygulamanız önerilir.

8. Ayak kokusuna karşı: Elma sirkesi bakterilerle savaştığından, ayaktaki kötü kokuyu yok etmede de etkilidir. Mendile sirke damlatın ve buzdolabında bir gece bekletin. Sonra sirke damlattığınız mendili alın ve ayağınızı bununla silin. Ayrıca yine su ve sirke ile doldurulmuş leğende ayağınızı bekleterek ayakta oluşan kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

9. Mide şişmesi ve Mide gazına karşı: Sindirim sorunlarına karşı elma sirkesinin faydasından çokça bahsedilmektedir. Yemeklerden önce biraz sirke ilave edilmiş bir bardak suyu için. Böylece mide şişmesinden ve aşırı gazdan kurtulmuş olacaksınız. Sirke, sindirime yardımcı olarak midedeki besinlerin daha etkili ve hızlı parçalanmasına yardımcı olur.

10. Kötü kokuya karşı: Elma sirkesi sadece ayakta oluşan kötü kokulara değil aynı zamanda odada oluşan kötü kokulara karşı da yardımcı olmaktadır. Kimyasal olarak üretilen oda spreyi almak yerine, iki sur bardağı sirkeyi iki bardak suyla karıştırıp sprey şişesine boşaltın. Kötü koku olan odaya sprey sıkarak kötü kokulardan kurtulun.

11. Ev temizliği: Sabun veya elma sirkesi gibi doğal maddeler varken evinizi kimyasallarla temizlemeyin. Su ve sirkeyi karıştırdıktan sonra o suyla bir bezi ıslatın, sonra o bez ile istediğiniz yeri temizleyin.

12. Gider borularının açılmasında etkili: Evimizdeki lavaboların tıkanması büyük bir problemdir, özellikle mutfak lavaboları sık sık tıkanmakta. Fakat bunun için kimyasal çözümlerin yanı sıra doğal bir çözüm de bulunmakta. Bir su bardağı karbonatı alın ve iki su bardağı elmalı sirke ile karıştırıp lavaboya dökün. Aman dikkat, dökerken uzak durmakta fayda var.




13. Küfe karşı: Küfe karşı etkilidir. Küflü yüzeyleri yok etmek için elma sirkesi kullanabilirsiniz. İki su bardağı elma sirkesini alın ve bir su bardağı karbonat ile karıştırın. Daha sonra küflü yüzeylere sürün. Ayrıca, çabuk küf tutan duş perdesi gibi eşyalarınıza yine bu karışımı dökerek hemen sonuç alabilirsiniz.

14. Kıyafetlerin kırışıklarının giderilmesinde: Kırışık kıyafetlerinizi düzleştirmenizde size yardımcı olur. Sirke ile suyu karıştırarak sprey şişesine koyun ve kırışık bölgelere uygulayın. Açık havada kıyafetinizi biraz bekletin.

15. Mobilya lekelerine karşı: Mobilyalarınızda, halılarınızda oluşan su ve diğer türdeki lekelerden kurtulmanızda elma sirkesi yardımınıza geliyor. Biraz tuz ve elma sirkesini karıştırın. Suya bezi bandırın ve o bölgeyi sürtün. Daha sonra ise elektrikli süpürgeyi bölgeye uygulayın.

Bu bilgiler size yardımcı oldu mu? Öyleyse arkadaşlarınızla paylaşarak başkalarınında faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …