Çarşamba , 24 Nisan 2024

EYT düzenlemesinde zaman daralıyor: Elinizi çabuk tutun! 2023 başında 62 bin liraya çıkabilir





EYT düzenlemesinde zaman daralıyor
Haber Global’de yer alan habere göre; Vergi Uzmanı Murat Bal, askerlik borçlanması, doğum borçlanması, Bağkur ihyası, yedek subayların yedek subaylık okulunda geçen süreleri ve avukatlık stajı gibi borçlanmaların yapılabildiğini belirtti. Ancak bu noktada ödemenin ne zaman yapıldığı ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir detay var. Örneğin askerlik borçlanması olan bir vatandaş, 1 Ocak 2023’ten önce ödeme yaparsa günlük 69 lira, toplamda 37 bin 963 lira ödeyecek. Fakat bu kişi ödemesini 1 Ocak’tan sonra yaparsa bu rakam, asgari ücrete gelen zam oranında artacak.





2023 başında 62 bin liraya çıkabilir
Hesaplamaları tablo üzerinde de gösteren vergi uzmanı Bal konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Örnek olarak 550 gün askerliğin borçlanmasının hali hazırda ne kadar olduğuna dair de çıkardık buraya rakamları. Yüzde 65 oranında artışa göre askerlik borçlanması gördüğünüz gibi 62 bin 711 liraya çıkıyor. Halbuki 37 bin 963 liraydı. Yani yüzde 65 bir artış olursa eğer asgari ücrette o zaman rakamlar çok ciddi şekilde artıyor.” ifadelerini kullandı.

Doğum borçlanması konusunda da aynı manzara ortaya çıkıyor. Vergi uzmanı Bal, 49 bin 694 lira olan en az doğum borçlanmasının 82 bin 94 liraya çıktığını aktardı.





EYT’de o tarih kritik
Bal konuşmasının devamında “Gerek askerlik, gerek doğum… Eğer şartları sağlıyorlarsa mutlaka borçlanmalarını aralıktan önce yapmalarını tavsiye ediyorum. En azından bugün başvuru yapanlar bugünkü kanunlara göre müktesep haklarını korumuş olurlar.” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …