Salı , 23 Nisan 2024

Fahrettin Koca açıklama yapıyor





Fahrettin Koca açıklama yapıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin son durumu değerlendiriyor.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:



– Hastanelerde tedavi gören hasta sayımız endişe verici şekilde yükseldi. Şikayeti olmayan fakat test sonucu pozitif sonucu çıkan kişi sayısındaki artış aynı derecede olmasa da önemlidir. Asıl uyarıcı olan hasta sayısıdır. Bu sayıyı azaltmak salgına karşı başarı sağlamak, taşıyıcı kaynaklı yayılımı hızla önlemeye bağlıdır.
‘KARŞIMIZDA ARTIK İKİ VİRÜS VAR’



Koca, ”Koronavirüse karşı aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, virüsün yol açtığı gripten de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız. Sebebi grip olan bazı şikayetlerle siz Covid-19 olduğunu düşünebilirsiniz. Grip halsizlik, baş ağrısı, kuru öksürüklerle ortaya çıkan mevsimsel hastalıktır. Aynı şikayetler Covid-19’da da ortaya çıkmaktadır. Asıl düşmanımız olan salgınla mücadele olan zaman azalacak. Karşımızda artık iki virüs var, elimizde ikisini de yenecek üç tedbir bulunuyor; temizlik, maske, mesafe” ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI DÜŞEN İLLER



Gün boyunca Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat’ın mücadelede geldiği noktayı bütün hastalıkları içerecek şekilde sağlık hizmetlerini gözden geçirdik diyen Koca, ”amsun geçtiğimiz dönemde yükselişteydi. Hızlı ve etkili müdahalelerle son bir haftada üçte bir oranında yani yüzde 30’dan fazla düşüş sağlandı. Amasya’da yüzde 40, Çorum’da son bir ayda vaka sayısı yarı yarıya azalmış oldu. Son bir haftada polikliniklere başvran hasta sayısında yüzde düşüş var. Ordu’da yüzde 30, Sinop ‘ta yüzde 50 düşüş var” dedi.



AYRINTILAR GELİYOR…

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …