Perşembe , 28 Mart 2024

FLAŞ YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI






Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Yarıyıl Tatil Dönemi Mesleki Çalışma Programı’ açılışı nedeniyle öğretmenlere seslendi. EBA TV’den canlı yayınlanan konuşmasında Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin zorluklarını en iyi öğretmenlerin bildiğini, engelleri aşmanın, uzakları yakın, her evi okul, her ekranı sınıf kılmanın uzmanının da yine öğretmenler olduğunu söyledi. Olağanüstü şartların, olağanüstü çabaları ve çözümleri de beraberinde getirdiğini belirten Selçuk, öğretmenlerin bu süreçte büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Selçuk, “Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimden kat be kat zahmetliydi, çok yoruldunuz; bunu biliyorum.




Bu süreçte velilerinizle daha aktif ve daha verimli bir iletişim içindeydiniz. Dijital yeterliklerinizi geliştirdiniz, ekranlara alıştınız ve onu her zamankinden daha etkin kullandınız. Süreci birçok ülkeden daha başarılı şekilde yürüttük ve sizler üzerinize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdiniz” dedi.




‘KISA VADEDE MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR’
Bakan Selçuk, 15 Şubat itibariyle yeni bir döneme başlayacaklarını belirterek, “Dileğimiz salgının en kısa sürede bir engel olmaktan çıkması ve okullarımızın yine sizlerle ve çocuklarımızla hayat bulması; alışık olduğu seslere, renklere, yüzlere ve doğal ritmine kavuşması. Hepimizin gönlü hasretimizin bitmesinden, okullarımızın açılmasından yana olsa da bizler salgının seyrine göre en akli kararı vermekle mükellefiz. Çocuklarımızın üstün yararı bunu gerektiriyor çünkü.




Salgının başından beri olduğu gibi yine ihtimalleri hesaplayarak, tüm tedbirleri alarak sizleri ve çocuklarımızı en güvenli şartlarda sınıflarımızda buluşturmak için çabalıyoruz. Temel gayretimiz ve ilkemiz, deneyimlerimizin de ışığında, kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek. Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Dolayısıyla, biz yaş gruplarının taşıdığı riskleri, pedagojik gelişimleri, 7 ve 10’uncu sınıflar gibi hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj durumu gibi çeşitli ve öncelikli etkenleri dikkate alarak planlamalarımızı yaptık. Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe birlikte koyacağız” diye konuştu.




‘ÖĞRENME KAYIPLARI İLE İLGİLİ YOL HARİTAMIZI PAYLAŞACAĞIZ’
Bakan Selçuk, bu dönemde oluşan öğrenme kayıplarını tespit ettiklerini, bu kayıpları gidermek için öğrencilere gerekli desteği vermek üzere planlamaları tamamladıklarını, yakın bir zamanda bu konudaki yol haritasını paylaşacaklarını bildirdi. EBA’nın hem canlı sınıf uygulamasıyla hem de sunduğu içerikle bir çeşit okul olarak artık öğretmenlerin hayatında önemli bir yerde durduğuna işaret eden Selçuk, “Sizlerin bu okulu aktif kullanmanız, oradaki sınıflardan öğrencilerinize düzenli olarak seslenmeniz;




günde yaklaşık 3 milyon canlı dersin yapıldığı EBA’yı dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen web sitesi haline getirdi. Milyonlarca çocuğumuza bu kanaldan ulaştınız. Bu konuda dünyaya hep birlikte örnek olduk. Ancak hedefimiz, canlı dersleri hem nitelik hem de nicelik bakımından artırmak. Biz bu süreçte alt yapımızı güçlendirdik ve erişim kapasitemizi mümkün olan en üst düzeye yükselttik. Eğitim hizmetlerinden evlatlarımızın adil şekilde yararlanması için şimdiye kadar 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ve internet erişimi sağladık. Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin salon ve 162 mobil EBA Destek Noktası oluşturduk. Kırsal bölgelerdeki çocuklarımızın bu noktalara erişimi için ulaşım hizmeti sağladık” ifadesini kullandı.



Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …