Cuma , 19 Nisan 2024

Frank Hoogerbeets tarih verdi





Gökbilimci Frank Hoogerbeets, dünya genelinde yaptığı deprem tahminleriyle tanınıyor.
Frank Hoogerbeets, daha önce 25 Nisan 2015’te Nepal’de gerçekleşen 7,8 büyüklüğündeki depremi 20 Nisan 2015 tarihinde söylemişti.





NACİ GÖRÜR’DE UYARMIŞ
Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür de 4 Şubat’ta, “Yarbaşı-Düziçi/Osmaniye’de 4,2 deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fay Zonunda. Bu zonun Çelikhan-Erkenek-Maraş kesiminden endişe ediyoruz. Bu kesimi NE ucundan 2020 Elazığ depremi yükledi. Bu deprem de küçük de olsa SW ucundan zorladı. Bu uçta son deprem 1998 Adana Depremi.” diye yazmış.





Ay geometrisinin gelecek günlerde güçlü bir sismik aktiviteye sebep olabileceğini ifade eden Hoogerbeets, “6 şiddetinde sarsıntıya sebep olacakbu sismik hareketin 8 Şubat tarihinde olması bekleniyor” dedi.





13-14 ŞUBAT TARİHLERİNE DİKKAT ÇEKTİ
Açıklamasının devamında 5-6 şiddetinde artçı sarsıntıların Türkiye’de devam edeceğini belirten Hoogerbeets, “10 Şubat tarihinde de sismik dalgalar bekliyorum. Fakat bunun şiddetli olmayacağını tahmin ediyorum. Şubat ayının ortası olan 13-14 şubat tarihleri arasında ay geometrisinin oluştuğunu görüyoruz. bu biraz daha kritik olabilir” şeklinde konuştu.





7.6’LIK DEPREM İÇİN DE UYARDI
Kahramanmaraş depremini önceden bilen Hoogerbeets, 7.6 şiddetindeki depremden önce de “Güçlü sarsıntılar devam eder” uyarısında bulundu. Bu uyarının hemen ardından Kahramanmaraş’ta 7.6’lık bir deprem daha meydana geldi.
Kaynak: sondakika.com

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …